افزایش ۴ برابری سطح زیر کشت دشت بهادران غیرقانونی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان یزد از اجباری بودن روند کاهشی مصرف آب در بخش کشاورزی یزد خبر داد و گفت:‌ افزایش ۴ برابری سطح زیر کشت دشت بهادران غیرقانونی است.

به گزارش یزدی نیوزمحمدمهدی جوادیان‌زاده در جلسه هم اندیشی با کارشناسان رسمی دادگستری استان یزد اظهار داشت: در سال‌های اخیر در حوزه کشاورزی با روند کاهشی مصرف آب مواجه بوده‌ایم و از مصرف یک میلیارد و  372 میلیون مترمکعب  آب در سال ۸۲ به رقم  907 میلیون متر مکعب در سال ۹۶ رسیده‌ایم.

 
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این روند کاهشی نه به دلیل تعادل بخشی  و حفاظت از منابع آب،  بلکه به دلیل محدودیت منابع آب و تضعیف آبخوان‌ها بوده است‌.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد به تشریح وضعیت منابع آبی استان پرداخت و گفت: بر اساس آمارها در استان یزد به صورت سالیانه، ۸۳۳ میلیون مترمکعب آب از طریق چاه‌ها‌،  163 میلیون مترمکعب از طریق  2630 رشته قنات، ۳۲ میلیون متر مکعب از ۳۸۷ دهنه چشمه و ۶۰ میلیون مترمکعب آب  نیز از مجموعه خط انتقال آب استخراج می‌شود.
 
 
جوادیان‌زاده با اشاره به مسئله توسعه شهری و رشد جمعیت ادامه داد: در بخش شرب و بهداشت هر سال با رشد ۲.۷ درصدی  استفاده از منابع آب مواجه هستیم و علی رغم صرفه جویی و قناعت مردم یزد در این حوزه‌، نگران چگونگی تامین آب شرب مردم در بلند مدت هستیم.
 
وی با بیان اینکه استان یزد از لحاظ کمی و کیفی در منابع آبی دچار مشکل است، بیان کرد: نزدیک به ۱۱۰ میلیون متر مکعب در هرسال برای تامین آب شرب شهر و روستاهای یزد نیاز است و به طور متوسط ۵۵ میلیون مترمکعب آب از خط انتقال به استان داده می‌شود در حالی که تخصیص استان از آب انتقالی،  98 میلیون متر مکعب بوده است.
 
جوادیان‌زاده افزود: نیمی از آب شرب استان از طریق خط انتقال و مابقی از منابع آبی استان که عمدتا چاه‌ها هستند، تامین می‌شود.
 
.ی روند مصرف آب در حوزه صنعت در سال‌های ۸۰ تا ۸۸ را روندی پرشتاب دانست و ادامه داد: به دلیل تبدیل شدن استان یزد به استان صنعتی، مصرف آب در این حوزه افزایش یافت اما  از سال ۸۹  این روند کندتر شد و رقم ۳.۴ درصدی افزایش سالیانه مصرف را به خود اختصاص داد که یکی از آثار آن، افزایش نرخ بیکاری استان از ۶ درصد به ۱۴ درصد به دلیل عدم تامین آب صنایع است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد‌‌ اضافه‌ برداشت از چاه‌های مجاز و حفر چاه‌های غیرمجاز را از مشکلات اصلی منابع آب استان عنوان  و خاطر‌نشان کرد: در حال حاضر از تکنولوژی‌های خیلی پیشرفته برای حفرچاه استفاده می‌شود و تجهیزات به صورت مینیاتوری هستند که شناسایی چاه‌های غیرمجاز را با مشکل روبرو می‌کند.
 
وی با انتقاد از افزایش سطح زیرکشت در دشت‌های ممنوعه گفت‌: دشت بهادران یکی از دشت‌های استان است که از سال ۱۳۵۳ ممنوعه اعلام شده و در آن زمان ۹۰۳ هکتار سطح زیر کشت داشته است که این رقم در سال  65  به۲۲۰۰ هکتار و در سال ۹۶ به ۴۳۰۰ هکتار رسیده است.
 
وی افزود:  متاسفانه افزایش ۴ برابری سطح زیرکشت دشت بهادران به صورت کاملا قانونی و با صدور پروانه همراه بوده است.
 
 
منبع:خبرگزاری تسنیم

بخش نظردهی بسته شده است..