مدیر عامل توزیع برق استان خبر داد

پاداش ۱۴ میلیاردی مشترکان خانگی یزد/۱۰۰ مورد قطع برق مشترکان اداری تاکنون

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان یزد با اشاره به پرداخت ۱۴ میلیارد تومان پاداش به مشترکان خانگی استان در سال گذشته به دلیل رعایت الگوی مصرف، گفت: تاکنون شاهد ۱۰۰ مورد قطع برق مشترکان اداری در استان به دلیل رعایت نکردن الگوی مصرف بوده‌ایم.

«علی جم»  به مناسبت هفته مدیریت مصرف برق در جمع خبرنگاران با اشاره به خاموشی‌ها و تبعات ناشی از ناترازی برق کشور در سال ۱۴۰۰، گفت: نیاز برق کشور در سال گذشته ۶۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود که برای امسال ۷۴ هزار مگاوات پیش بینی شده و این در حالیست که ظرفیت تولید انرژی برق در کشورمان ۶۲ هزار مگاوات است.

وی افزود: ناترازی ۱۲ هزار مگاواتی بین تولید و مصرف برق کشور تنها از طریق مدیریت مصرف قابل کنترل است و امیدواریم از این طریق شاهد کمترین مشکل برای مشترکان همچون خاموشی‌های سال۱۴۰۰ باشیم.

وی با تشریح برنامه‌های وزات نیرو در دو بخش تولید و مدیریت مصرف برق، گفت: خوشبختانه در بخش تولید برق اقدامات متعددی از جمله افزایش تولید و تعمییرات برای عبور از پیک مصرف امسال انجام شده و در بخش مدیریت مصرف نیز براساس بخشهای مختلف مصرف، برنامه‌هایی منظور شده است.

جم با بیان این که در بخش مشترکان خانگی همانند سال گذشته هیچ محدودیت و خاموشی نخاوهیم داشت، عنوان کرد: البته به منظور پایش مصرف در این بخش علاوه بر ارائه مشوق‌های مصرف بهینه و اختصاص پاداش در این باره، برای مشترکانی که بیش از الگوی مصرف دارند، تعرفه‌ها به صورت پلکانی لحاظ خواهد شد.

وی اظهار کرد: سال گذشته هشت میلیون مشترک خانگی مشمول پاداش رعایت الگوی مصرف شدند که در استان یزد این پاداش معادل ۱۴ میلیارد تومان بود که در قبض مشترکان لحاظ شد.

وی از راهکارهای توصیه شده برای کاهش مصرف برق در بخش خانگی را استفاده از نور طبیعی در هنگام روز، خاموش کردن لامپهای اضافی در ساعات شب، استفاده از لامپهای کم مصرف، تنظیم کولرهای گازی روی دمای ۲۴ درجه، استفاده از دور کند کولرهای آبی و استفاده نکردن از وسایل پرمصرف در زمان اوج بار یعنی از ساعت ۱۱ تا ۱۷ و ۱۸ تا ۲۳ ، ذکر کرد.

مدیر عامل توزیع برق استان در مورد تدابیر اخذ شده در بخش مشترکان اداری نیز گفت: کاهش ساعت فعالیت ادارات به منظور کاهش ۳۰ درصدی برق در ساعات اداری و ۶۰ درصدی مصرف برق در ساعات غیراداری در حال اجراست و با متخلفان در این زمینه برخورد خواهد شد.

این مسئول با بیان این که از اجرای این طرح تاکنون ۱۰۰ مورد قطعی برق به دنبال تذکر در بخش ادارات، نهادها و بانکهای استان صورت گرفته که عمدتاً پس از این اتفاق، شاهد کاهش مصرف توسط انها بوده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در مورد ادارات نیز خاموشی چراغهای نمای ساختمان‌های ادارت، تغییر روشنایی محوطه ادارات، استفاده از دیزل ژنراتور ادارات برخوردار از این امکان، استفاده از نور طبیعی در طول روز، تنظیم درجه کولرهای گازی روی ۲۴ درجه، استفاده از دور کند کولرهای آبی و استفاده از سنسورهای روشنایی در برخی از بخشها به منظور کاهش مصرف انرژی، توصیه شده است.

وی با اشاره برنامه‌های تنظیم شده برای کاهش مصرف برق با همکاری صنایع بزرگ و پرمصرف، گفت: در بخش صنایع متوسط که مصرف آنها در محدوده ۵۰۰ مگاوات است مقرر شد تا از ساعت ۱۱ تا ۲۳ یک روز در هفته نسبت به کاهش مصرف خود یا تعطیلی واحد اقدام کنند.

جم عنوان کرد: استان یزد برای جلوگیری از ضرر و زیان این بخش از صنایع در جریان کاهش مصرف ۱۲ ساعتی، پیشنهاد کرد تا از طریق استفاده از دیزل ژنراتورها یا تغییر دستگاه‌های پرمصرف، مصرف خود را از شنبه تا پنجشنبه ۳۵ درصد کاهش دهند تا این ایام را بدون ضرر به تولید سپری کنند.

وی در خصوص چاه‌های کشاورزی نیز گفت: براساس مصوبه کشوری این مشترکان باید هر روز به مدت ۵ ساعت از ساعت ۱۲ تا ۱۷ نسبت به خاموشی چاه اقدام کنند ولی با توجه به مشکلات بخش کشاورزی استان، این زمان به سه روز در هفته کاهش یافته است.

وی از برنامه‌ریزی برای کاهش و رصد مصرف برق مشترکان بخش تجاری خبر داد و گفت: یزد دارای ۳۰۰ هزار تیر چراغ برای روشنایی معابر با مصرف جمعاً ۳۰ مگاوات است که با تغییرات و جایگزینی چراغهای کم مصرف تاکنون ۱۰ مگاوات در این بخش صرفه‌جویی صورت گرفته است.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان در پایان نیز بیان کرد: همگی مشترکان دیماوندی شرکت توزیع برق استان دارای کنتور هوشمند هستند و قطع و وصل برق برخی از آنها نیز کنترل‌پذیر است.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..