گمرک یزد بعنوان مرکز تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان تعیین شد

مدیرکل گمرک استان یزد با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه دانش بنیان گفت: این خطه به عنوان گمرک تخصصی با هدف تسهیل در واردات و صادرات برای شرکت های فن آور تعیین شد.

به گزارش  گمرک یزد، محمدحسین سلمانی با بیان اینکه پیش از این ۱۰ گمرک برای ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان معرفی شده بودند افزود: استقرار پارک علم و فناوری و حضور تعداد قابل توجهی شرکت دانش بنیان و فناور در استان و نیاز این شرکت ها به ماشین آلات، قطعات یدکی و مواد اولیه وارداتی و همچنین صادرات محصولات تولیدی وجود گمرک تخصصی در این زمینه را اجتناب ناپذیر می کرد.

وی با دعوت از شرکت های دانش بنیان برای استفاده از ظرفیت ایجاد شده تصریح کرد: تاکنون فعالیت شرکت های دانش بنیان استان در زمینه تجارت خارجی محدود بوده است که امیدواریم در سال جاری شاهد رشد چشمگیر فعالیت شرکت ها در این زمینه باشیم.

تسهیلات گمرک به شرکت های دانش بنیان

مدیرکل گمرک استان یزد در ادامه با اشاره به حمایت هدفمند از شرکت های دانش بنیان گفت: پذیرش ضمانت نامه بانکی ۹ ماهه بابت حقوق ورودی صرف نظر از زمان مراجعه به گمرک، ارائه مجوز استفاده از انبار اختصاصی، استفاده از تسهیلات ماده ۵۷ آئین نامه اجرائی قانون امور گمرکی از جمله تسهیلات به شرکت های دانش بنیان است.

وی استفاده از تضمین بیمه ای برای پرداخت عوارض احتمالی صادرات، استفاده کامل از تسهیلات بسته حمایت از تولید و صادرات و انجام فرآیند صادرات را از عمده ترین تسهیلات گمرک به شرکت های دانش بنیان بیان کرد.

سلمانی با اشاره به اقدامات پیش بینی شده از سوی گمرک برای تسهیل و تسریع در ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی شرکت های تولیدی دانش بنیان و فناور اظهارداشت: اصلاح بند”ح” ماده یک قانون امور گمرکی جهت پذیرش ضمانت نامه پرداخت حقوق ورودی از صندوق نوآوری، صندوق ضمانت صادرات و صندوق پژوهش و فناوری با رعایت اعتبار سنجی علاوه بر ضمانت نامه بانکی از دیگر اقدامات گمرک جهت حمایت از این شرکت هاست.

وی افزود: در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان نمونه های تجاری و تولیدی و نمونه برای بررسی و آزمایش بدون اخذ ثبت سفارش و با اخذ حقوق ورودی متعلقه قابل ترخیص است.

مدیرکل گمرک یزد همچنین ادامه داد: اجزا، قطعات و لوازم مورد نیاز خط تولید واحدهای تولیدی دانش بنیان و فناور به شرط غیر تجاری بودن با تشخیص گمرک و بدون ثبت سفارش قابل ترخیص می باشند.

سلمانی با تببین ظرفیت ترخیص نسیه برای شرکت های دانش بنیان ، اظهارداشت: در صورت درخواست این شرکت ها برای ترخیص مواد اولیه و قطعات وارداتی حداکثر ۵۰ درصد از کالا به صورت نسیه قابل ترخیص است.

افزون بر ۱۷۰ کالا از گمرک استان یزد صادر می شود و عمده کالاها صادراتی استان کاشی و سرامیک، ظروف شیشه ای ، مقاطع و سازه های فولادی شامل میلگرد، پروفیل و شمش فولاد، انواع نایلون و گرانول است.

منبع:ایرنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..