فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی دقیق در راستای نوسازی بافت شهری یزد انجام شود

استاندار یزد با اشاره به اینکه مردم از ظرفیت‌های موجود جهت نوسازی، احیا و بازسازی بناهای فرسوده مطلع نیستند بر لزوم اطلاع‌رسانی دقیق و فرهنگ‌سازی جهت اجرای پروژه‌های بازآفرینی شهری در یزد تأکید کرد.

به گزارش یزدی نیوز ، مهران فاطمی  در جلسه شورای مسکن استان یزد که با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی برگزار شد اظهار داشت: پس از اینکه از اقدامات فراوان و لازم در اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها عبور کردیم مجدداً فعالیت خود در خصوص بازدید‌های میدانی از پروژه‌های مختلف سطح استان به خصوص مسکن را آغاز خواهیم کرد.

وی در خصوص اجرای طرح‌های آفرینی شهری در استان و شهر یزد با توجه به اینکه استان یزد بیش از ۹۵۰۰ هکتار بافت‌های فرسوده و تاریخی دارد گفت: همه دستگاه‌های خدمت‌رسان، راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و بانک مسکن شرایط را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای مردم جهت استفاده از مشوق‌ها فراهم کند.

وی همچنین در خصوص آغاز عملیات اجرایی نهضت ملی مسکن در شهر یزد گفت: با توجه به اینکه تخصیص زمین در حال انجام است لازم است هر چه سریعتر عملیات اجرایی این مسکن‌ها آغاز شود.

استاندار یزد تصریح کرد: با کمک سازمان بازآفرینی شهری با توجه به اینکه عمده مسکن‌های ما در شهر یزد هستند با یک دستور ویژه و با بهترین تیم کاری عملیات‌های اجرایی و پروژه‌های احیا و نوسازی بافت‌ها آغاز شود.

فاطمی بیان کرد: لازم است در رابطه با مصوبات ستاد بازآفرینی شهری تمام ظرفیت‌های قانونی شناسایی شوند و برای ۹۵۰۰ هکتار بافت فرسوده در شهر یزد اقدام شود چرا که متأسفانه گزارشات خوبی از پایداری این بناها داده نشده است، و مجموعه‌های زیادی نیاز به نوسازی دارد، لذا لازم است جلسات بازآفرینی شهری در شهرستان‌ها و سطح استان ماهانه به طور جدی برگزار شود.

استاندار یزد خاطرنشان کرد: فرمانداران و شهرداران نیازهای استان در زمینه بازآفرینی شهری احساس شده را احصا نمایند و هر شهرستان برنامه مدون خود را ارائه نماید تا مشخص شود که در حوزه مسکن و بازآفرینی شهری قرار است چه اقداماتی انجام دهند.

فاطمی گفت: متاسفانه در سال گذشته و با توجه به زمان لازم برای اینکه دولت مستقر شود، بسیاری از جلسات مهم مغفول ماند و ما در طی این چند ماه با توجه به اینکه بیش از ۱۰۰ جلسه مهم به ریاست استاندار باید برگزار شود را داشتیم اما جلسات ستاد بازآفرینی شهری از جمله جلسات مغفول مانده بود.

وی با بیان اینکه لازم است نظام مسائل بافت‌های فرسوده استخراج شود، سپس اولویت‌بندی شده و با ظرفیت‌های قانونی تطابق داده شود تا از آن به نحو مطلوب استفاده کرد افزود: مردم ما نسبت به حوزه‌های نوسازی بافت‌ها و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای احیا بافت آگاه نیستید.

استاندار یزد با تأکید بر این موضوع که اکثر مردم نمی‌دانند که چنین امتیازاتی برای احیا بازسازی، نوسازی و بازآفرینی شهری وجود دارد ادامه داد: در کشور بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در خصوص بازآفرینی شهری اختصاص یافته است اما سهم استان یزد ناچیز بوده و تنها ۸۰ واحد در ۳۴ پروژه سهم استان یزد شده است.

فاطمی ادامه داد: لازم است کار فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی دقیق در حوزه بازآفرینی شهری انجام شود تا فعالیت‌های اجرایی این حوزه به خوبی دنبال شود.

در این نشست مقرر شد با توجه به اقدام شهردار مروست در خصوص ارائه پروانه رایگان به بافت‌های تاریخی جهت احیا و نوسازی از وی تقدیر شد تا دیگر شهرستان‌ها نیز در خصوص این امتیاز مهم مورد تشویق قرار بگیرند در جهت احیا و نوسازی و بهسازی اقدامات بزرگی انجام دهند.

۱۶۱ هزار مجموعه در بافت تاریخی، فرسوده و حاشیه‌ای شهر در استان یزد وجود دارد

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز صبح امروز در ستاد بازآفرینی شهری استان یزد که با حضور اعضای این ستاد برگزار شد اظهار داشت: ما در مجموعه ستاد بازآفرینی شهری ایران در تلاش هستیم که ساز و کارهای مناسبی را برای اجرای هرچه بهتر طرح‌های باز آفرینی شهری در محدوده‌های هدف فراهم کنیم و تاکنون ارتباط خوبی بین بافت تاریخی با نظام بانکی کشور ایجاد شده تا با فراهم شدن شرایط اتفاقات خوبی برای استان بیفتد.

محمد آئینی گفت: متاسفانه ۵۰ درصد بناها در محدوده هدف بازآفرینی شهری در استان یزد متروکه هستند و ۴۹ درصد به لحاظ نقطه‌ای متروک شده‌اند، ما آمادگی داریم دو محله‌ای را که محرومیت بالایی دارند به طور ویژه حمایت کنیم و با تصمیم‌های ستاد بازآفرینی شهری با پیگیری‌های ماهانه مسائل را در حوزه بازآفرینی شهری یزد دنبال کنیم تا به سمت بهبود فضاها و قلمروهای محدوده بازآفرینی شهری حرکت کنیم.

وی با تأکید بر اینکه حفظ جان انسان‌ها در اولویت ما قرار دارد گفت: متاسفانه بناهای ناپایدار بسیاری در سطح استان یزد وجود دارد و این تعداد بناها در سطح بناهای بافت تاریخی یزد بیشتر مشهود است.

آئینی ادامه داد: بسیاری از بناها در محدوده بافت در مناطق حاشیه‌ای شهر سازه ندارند، هرچند وضعیت زلزله در شهر یزد شدید نیست اما باید تدبیر کرد چرا که اگر این اتفاق بیفتد جان بسیاری از انسان‌ها که در این بناهای ناپایدار زندگی می‌کنند در خطر است.

وی گفت: انتظار می‌رود با توجه به اینکه روند توسعه و بازسازی و بازآفرینی شهری در شهر یزد خوب نبوده است این روند نوسازی در بافت‌های فرسوده و حاشیه‌های شهر سرعت بیشتری بگیرد.

وی گفت: در طول ۶ ماه گذشته طرح‌هایی شروع شده است و از محل اعتبارات ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بانک مسکن بیش از ۱۵ هزار واحد در کشور جهت بازآفرینی معرفی شدند اما سهم استان یزد ناچیز بوده و تنها ۸۰ واحد در قالب ۳۴ پروژه جهت بازسازی از استان یزد معرفی شده و تسهیلات لازم را دریافت نمودند.

معاون وزیر راه و شهرسازی استان یزد افزود: با توجه به مصوبه امروز در ستاد بازآفرینی شهری استان یزد از شهرداران محترم انتظار داریم که زمان صدور پروانه بناها را به حداقل برسانند و طبق قانون در مدت ۱۵ روزه این برنامه انجام شود.

وی با اشاره به حمایت دولت از جریان بازآفرینی شهری و پرداخت تسهیلات برای نوسازی تصریح کرد: در استان یزد ۱۶۱ هزار مجموعه در بافت تاریخی، فرسوده و حاشیه‌ای شهر وجود دارد که در محدوده ۹۵۰۰ هکتاری بازآفرینی در استان یزد قرار دارد، با توجه به این حجم گسترده بافت‌ها کار احیا، نوسازی و بازآفرینی در این بناها بدون حمایت دستگاه‌ها، اماکن و راه و شهرسازی قابل انجام نیست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران عنوان کرد: بدون حمایت مردمی که در این بافت‌ها و محدوده‌ها هستند بازسازی و نوسازی این مکان‌ها و بناها ناپایدار قابل انجام نیست، در حال حاضر مردمی که از لحاظ معیشت، اشتغال و بهداشت مشکلات اساسی دارند دیگر نمی‌توانند در خصوص بازآفرینی شهری هزینه کنند لذا اگر می‌خواهیم این محدوده بازآفرینی شهری در بافت‌ها اجرا شود باید در محلات طرح‌های توسعه محور انجام شود و این مردم زیر چتر نهادهای حمایتی قرار داشته باشند.

آئینی از مدیران و مسئولان استان یزد و از اعضای ستاد بازآفرینی شهری در استان و شهرستان‌ها درخواست کرد تا قانون حمایت از احیا و بازسازی شهری را مطالعه نمایند و با تمهیدات و ظرفیت‌های این حوزه آشنا شوند و از آنها بهره ببرند.

وی گفت: نکته دیگر قابل توجه در این محدوده بافت‌ها این است که این بافت‌ها جزء مناطق محروم هستند و می‌توانند از تمهیدات و امتیازات مناطق محروم برخوردار شوند.

معاون وزیر خاطرنشان کرد: تمامی معابر و کوچه‌هایی که در محدوده بازآفرینی شهری قرار دارند در طول سه سال آینده تماماً آسفالت می‌شود لذا لازم است استان یزد معابر آسفالت نشده این محدوده بافت‌ها را مشخص کرده و به دبیرخانه ارسال نمایند تا در جهت تخصیص قیر رایگان لازم و آسفالت آن اقدام شود.

منبع:خبرگزاری تسنیم

بخش نظردهی بسته شده است..