مشکلات کشور نتیجه تایید و سکوت اقتصاددان‌های اصولگرا

no-thumbs

معاون وزیر اقتصاد دولت اصلاحات تاکید کرد که تصمیم‌های اقتصادی دور از عقل دولت پیشین با سکوت و تایید همین اصولگرایانی همراه بود که امروز مدعی اقتصاددانی هستند.

به گزارش یزدی نیوز سعید شیرکوند در گفت‌و‌گو با خبر نگار سیاسی ایلنا، با اشاره به مدیریت سیاسی در دنیای جدید؛ یادآور شد: در دنیای جدید نمی‌شود به مشاغل نگاه سنتی و مکانیکی داشت. در علم مدیریت شغل‌ها یا پست‌های اجرایی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یک دسته پست‌های سیاسی و دیگری پست‌های حرفه‌ای. در هیچ جای دنیا و به خصوص در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته، پست سیاسی الزاما به اشخاص حرفه‌ای اختصاص نمی‌یابد. به همین دلیل برای مثال در کابینه فرانسه یک فرد در یک دوره وزیر محیط زیست است در دوره بعد وزیر آموزش عالی و حتی می‌تواند در دوره بعد وزیر اقتصاد و دارایی باشد. چرا که در پست‌های سیاسی، سیاستگذاری‌ها و خط‌مشی‌گذاری‌ها توسط حزب پیروز و دولت مستقر تببین می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد دولت اصلاحات به اهمیت استفاده از اتاق‌های فکر توسط سیاستمداران اشاره و اظهار کرد: هنر افرادی که در پست‌های سیاسی قرار می‌گیرند، این است که بتوانند از صاحبان تخصص بهره حداکثری ببرند.

او برای مثال به کنگره ایالات متحده آمریکا اشاره و تصریح کرد: اگر امروز کنگره آمریکا را هم بررسی کنید می‌بینید در آنجا نیز هیچ موقع، سخن از این به میان نمی‌آید که چند نفر چه مدرک تحصیلی‌ دارند؛ شما می‌بینید وزیر امور خارجه آمریکا در یک مقطعی یک ژنرال نظامی است؛ در یک دوره یک دکترای حقوق وزیر امور خارجه آن کشور بود. لزومی ندارد وزیر خارجه حتما دانش آمورخته روایط بین‌الملل باشد. البته اگر این اتفاق بیفتد بسیار عالی است ولی در توسعه سیاسی در حوزه نمایندگی مجلس و اعضای کابینه هیچ موقع خط کش را بر سر مدرک تحصیلی نباید گذاشت، بلکه انتطار این است که کسانی پست‌های این‌چنینی را اشغال می‌کنند بتوانند از اتاق فکر‌های خوبی بهره ببرند و کار‌شناسان و صاحب‌نظران حرفه‌ای را به عنوان مشاور و تیم برنامه‌ریز و سیاست‌ساز در کنار خود قرار دهند.

شیرکوند افزود: به همین دلیل ضرورتی وجود ندارد که در لیست انتخاباتی یک حزب یا ائتلاف ما از شاخصی نظیر اینکه بگوییم چند نفر تحصیلکرده چه رشته‌ای هستند، استقاده کنیم و بگوییم مثلا چون ما دارای ۵ نفر اقتصاددان هستیم، پس قادریم اقتصاد را به درستی بررسی کنیم و تصمیم بگیریم؛ قطعا این اتفاق نمی‌افتد.

او با ذکر این توضیح اشاره کرد که این نکته که در بین نمایندگان مجلس چند نفر صاحب چه تخصصی بوده‌اند، هیچ‌گاه مددرسان نبوده است؛ به این معنی که هیچ موقع یک نماینده مجلس به تنهایی قادر به تدوین یا نقد یک برنامه یا سیاست نیست، بلکه این هنر مجلس است که به چه میزان از مرکز پژوهش‌هایش بهره می‌برد وگرنه بزرگ‌ترین و پر خطا‌ترین تصمیم‌های اقتصادی در دولت نهم و دهم گرفته شد که مجلس محترم یا چشم بر روی خطاهای بزرگ و استراتژیک آن دولت بست یا از آن حمایت کرد.

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با تاکید بر این نکته که آنچه امروز بر سر اقتصاد کشور آمده است نتیجه سکوت و همراهی مجلس هشتم و نهم در قبال تصمیم‌های غیر عقلانی دولت قبل است، گفت: این عدم تعادل‌های گسترده‌ای که در حوزه‌های مختلف اقتصادی کشور رخ داده، تقریبا یا تاییدیه مجلس هشتم و نهم را به همراه داشته، یا سکوت آنها را.

او به ادعاهای اخیر اصولگرایان در مورد عدم حضور دانش آموخته اقتصاد در لیست ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان اشاره کرد و گفت: آقایانی که الان ادعا می‌کنند ما اقتصاددان‌هایی بودیم که در این مجلس حضور داشتیم، باید پاسخگوی خطاهای گسترده دوره هشت و نه مجلس باشند.

این استاد اقتصاد خاطرنشان کرد: تصمیم‌های غیر کار‌شناسانه و دور از عقل دولت پیشین در مورد یارانه‌ها، طرح‌های زود بازده، تخصیص‌های غیر کار‌شناسانه به پروژه‌هایی که به صورت فی‌البداهه با حضور رییس‌جمهور در میتینگ‌های سیاسی مطرح می‌شد و به آن بودجه تخصیص داده می‌شد و آن صحبت رییس‌جمهور پیشین که می‌گفت می‌خواهم سند بودجه‌ای تنظیم کنم که در جیب جا بشود، با سکوت همین کسانی مواجه شد که مدعی هستند اقتصاددانی هستند؛ در حالی که می‌دانند چنین عملکردی نه تنها با منطق اقتصاد، که با عقل سلیم هم جور در نمی‌آید.

شیرکوند در پایان یارانه‌ها را یک سنگِ بسیار بزرگ خواند که نه توسط یک نفر بلکه توسط عده زیادی در چاه افتاده است و خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت کنونی وارث این سنگ بزرگ درون چاه است و این چیزی نیست که بتوان به راحتی در مورد آن تصمیم گرفت.

بخش نظردهی بسته شده است..