معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد:

رسانه‎ها به رسالت قانونی خود مقید باشند/افکار عمومی همچنان از طریق رسانه‎های مجاز اغنا می‌شود

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که کار رسانه به منزله رسانه داری و فعالیت در بنگاه اقتصادی نیست، خواستار اهتمام تمام رسانه‌ها به رسالت قانونی تعیین شده برایشان شد.

«فرشاد مهدی‌پور» در جریان سفر به یزد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همه رسانه‌ها باید نسبت به قانون مطبوعات و خبرگزاری‌ها و رسالت تعیین شده برای آنها مقید باشند چرا که رسالت رسانه‌ها، فعالیت فرهنگی محسوب می‌شود و نباید کار رسانه را برای رسانه داری و به منزله بنگاه اقتصادی دنبال کرد.

وی اولویت مهم معاونت مطبوعاتی در دوره اخیر را اهتمام به موضوع تولید محتوا ذکر کرد و گفت: در ادوار گذشته بعضاً افزایش کمی رسانه‌ها را موثر در اطلاع رسانی کشور می‌دانستند که آثار و عوارض آن اکنون مشهود است لذا کیفیت را مقدم بر کمیت می‌دانیم و موضوع محتوی را در تمام سیاست‌گذاری‌های خود مدنظر داریم.

وی با اشاره به اهتمام به اولویت معاونت در تعیین سهم استانها در رتبه بندی مطبوعات، تاکید کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که تکلیف ما در رسالت‎های تعیین شده در قانون کجاست و چقدر از حرکت ما در این رسالت جای می‌گیرد؟

مهدی پور با اشاره به مهاجرپذیری استان یزد و به دنبال آن تعدد قومیت‌ها در استان، گفت: رسالت رسانه‌های استان در قبال این موضوع باید پرهیز کردن از ایجاد موقعیت‌های نژادپرستانه و تقویت زندگی مسالمت آمیز باشد یا نظر به ظرفیتهای گردشگری بالای استان یزد و اهمیت توسعه گردشگری برای استان، رسانه‌های یزد باید ببینند چقدر در این توسعه سهم ایفا میکنند.

وی به موضوع مهم برگزاری انتخابات در اواخر سال جاری نیز اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید در حوزه مشارکت و رقابت نقش آفرینی داشته باشند.

دبیر کمیسیون سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، با اشاره به این که بخش زیادی از این قانون برای رسانه‌ها تدوین شده تا رسانه‌ها بتوانند در راستای شفاف‌سازی، مسئولان را به لحاظ عملکرد مورد سئوال قرار دهند، استفاده از این ظرفیت قانونی و تبیین بیش از پیش آن در جامعه از طریق رسانه‌ها را خواستار شد و گفت: این قانون و شرایط آن در مقایسه با مواد مشابه در دیگر کشورها، با یک افتخار برای جمهوری اسلامی است.

وی در ادامه نیز ضمن استماع نظرات و انتقادات خبرنگاران، گفت: فعالیت غیرمجاز کانالها و پایگاه‌های اطلاع رسانی در حوزه مجازی، تخلف است و با متولیان این قبیل سایتها برخورد خواهیم کرد.

معاون وزیر ارشاد با تاکید بر تداوم فعالیت دفاتر نمایندگی و سرپرستی مطبوعات در استانها، خواستار فعالیت آنها در حوزه تولید محتوی شد و گفت: میزان اختصاص آگهی‌ها به رسانه‌ها به صورت برخط در اختیار همگان قرار دارد و تلاش داریم با برداشتن موانع و مقاومت‌هایی که در زمینه اختصاص آگهی به خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری، در این رابطه نیز اقدام کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: امروز تعداد اعضای صندوق هنر از دو هزار نفر طی مدت دو سال، چهار برابر و به رقم هشت هزار نفر رسیده است و امیدواریم به زودی حمایت صندوق هنر شامل خبرنگاران آزاد نیز بشود.

وی با بیان این که اصلاح اساس‌نامه خانه‌های مطبوعات در دست اقدام است، در ادامه گفت: روزنامه تک برگ نداریم و مکلف هستیم رسانه‌های چاپی را طبق تعریف خود، حفظ کنیم.

مهدی پور همچنین تاکید کرد: توزیع خارج از ضابطه آگهی بین رسانه‌ها عین تخلف است و جرم در این حوزه انفصال خدمت مسئولان این حوزه را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: برخلاف تصورهای موجود، هنوز هم بخش زیادی از افکار عمومی از طریق رسانه‌ها مجاز کشورمان اغنا می‌شود و ۴۰ درصد از محتواهای بازنشر شده در فضای مجازی از طریق مطبوعات و خبرگزاری‌های مجوزدار داخلی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: براساس آمارهای موجود مرجعیت خبری مطبوعات در کشور از بین نرفته و هرچند اطلاع رسانی از طریق بسترهای مجازی رشد داشته است، مرجعیت خبری رسانه‌های داخلی حفظ شده و این موضوع مرتباً در جامعه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

مهدی پور در پایان نیز اظهار کرد: حمایت از خبرنگار، تکلیف قانونی مدیر مسئول رسانه‌ است ولی وزارت ارشاد نیز حمایتهای خود را براساس اعلام و پیگیری مدیران مسئول انجام می‌دهد.

گفتنی است؛ ۱۹۵ رسانه اعم از مکتوب و برخط و همچنین ۸۵ سرپرستی روزنامه‌های کشوری در استان یزد فعالیت دارند.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..