سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یزد:

انجام عمل پیوند قلب به زودی در یزد/۴۰ درصد بیماران یزد غیربومی هستند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد استان یزد را استان برتر کشور در زمینه اهدای عضو طی دو سال متوالی ذکر کرد و گفت: به زودی علاوه بر پیوند کبد و کلیه، پیوند قلب نیز در استان انجام خواهد شد.

«سید مهدی هاشمی» در نشست با خبرنگاران که در محل سالن باقر العلوم این دانشگاه برگزار شد، ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته دانشگاه در تعطیلات نوروزی، اظهار کرد: امسال با برنامه‌ریزی خوبی که از قبل از ایام نوروز در دانشگاه صورت گرفته بود، خدمات بسیار خوبی در زمینه بهداشت و درمان و اورژانس پیش‌بیمارستانی با کمترین تنش و مشکل به شهروندان و میهمانان نوروزی استان ارائه شد.

وی شرکت در مراسم تحویل سال جدید در بیمارستان شهید صدوقی، بازدید از مراکز مختلف درمانی و پزشکی، تشدید نظارت بر مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی و اماکن اراده خدمات عمومی در ایام نوروز و دیدار با خانواده شهدا را از جمله اقدامات صورت گرفته توسط مسئولان دانشکاه در نوروز امسال ذکر کرد.

هاشمی با اشاره ارائه بالغ بر ۱۷۶ هزار خدمت به بیش از ۴۰ هزار نفر تنها توسط تیم سلامت دانشگاه، عنوان کرد: در ایام تعطیلات نوروز مراکز درمانی و تیمهای سلامت استان فعال بودند و به تمام بیماران خدمات لازم ارائه شد.

وی خاطرنشان کرد: اورژانس استان با ۲۷ پایگاه شهری و ۲۸ پایگاه جاده‌ای از فعال‌ترین بخشهای دانشگاه علوم پزشکی در ایام نوروز بود که از مجموع ۱۱ هزار تماس طی این ایام، در مجموع منجر به سه هزار و ۱۹۳ ماموریت شد.

این مسئول از انجام ۱۵ ماموریت توسط اورژانس هوایی استان در ایام نوروز امسال خبر داد و تصریح کرد: از مجموع این ماموریتها تعداد ۹ مورد مربوط به حوادث ترافیکی، چهار مورد مربوط به حوادث غیرترافیکی و یک مورد در رابطه با انتقال مادری باردار به مرکز درمانی بوده است.

وی یادآور شد: در ایام نوروز امسال ۱۳۰ میلیارد تومان بدهی شرکت‌های دارویی و مصرفی و ۱۰ میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران طرح‌های دانشگاه پرداخت شد.

وی از فعالیت جمعاً حدود ۲۴۰ متخصص پزشکی در ایام تعطیل استان و کسب رتبه سوم کشور از حیث خدمات ارائه شده در این بخش، گفت: خوشبختانه استان یزد در سال گذشته رتبه اول اهدای عضو را کسب کرد و امسال نیز در ایام نوروز دو مورد اهدای عضو و یک مورد پیوند کبد موفق در استان انجام شد.

 

هاشمی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در ایام نوروز امسال، افزود: همزمان با ایام ماه مبارک رمضان نیز طرح ۳۰ شب، ۳۰ محله و ۳۰ مسجد توسط اردوهای جهادی دانشجویی با رویکرد ارتقا سلامت و پایش سلامت نمازگزاران در حال انجام است.

وی با بیان این که استان یزد در زمینه اهدای اعضا استان برتر کشور طی دو سال گذشته محسوب می‌شود، در پاسخ به خبرنگاری گفت: خوشبختانه هم اکنون پیوند کبد و کلیه را در داخل استان انجام می‌دهیم و در آینده نزدیک نیز عمل پیوند قلب را نیز در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی انجام خواهیم داد.

هاشمی در پاسخ به خبرنگاری دیگر گفت: هم‌اکنون بیش ۴۰ درصد بیماران استان غیربومی هستند و طبیعتاً استانداردهای درمانی در سطح استان نسبت به کشور در وضعیت بهتری است ولی تلاش می کنیم این وضعیت را ارتقا بخشیم.

وی یزد را قطب درمان کشور خواند و گفت: یکی از معیارهای قطب درمان بودن این است که علاوه بر این که مردم بومی نیازمند مراجعه به سایر مناطق جهت دریافت خدمات نیستند بلکه از دیگر مناطق کشور جهت دریافت خدمات به یزد مراجعه کنند.

هاشمی بیان کرد: البته این قطب بودن علاوه بر مزایای آن، به دلیل برخی کمبودها در حوزه گردشگری سلامت می‌تواند موجب برخی چالشها و مشکلات شود که امیدواریم در کنار رونق اقتصادی به استان شاهد کاهش مشکلات ناشی از آن با همکاری سایر بخشهای متولی در این حوزه باشیم.

 

چاقی و کم‌تحرکی عامل شیوع بسیاری از بیماریها در یزد

دکتر «محسن میرزایی» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در پاسخ به خبرنگار ایسنا راجع به شاخصهای سلامتی در استان عنوان کرد: به طور کلی در حوزه بیماریهای غیرواگیر به ویژه برخی بیمارهای شاخص وضعیت مطلوبی نداریم به عنوان نمونه در مورد بیماری دیابت، در فشار خون بالا و در ۱۰ سرطان مطرح کشور جزو سه استان نخست کشور هستیم.

وی علت این شیوع بالا را ناشی از سبک زندگی و تغذیه نامناسب خواند و گفت: متاسفانه دو سوم بزرگسالان استان دچار چاقی هستند، مصرف سبزیجات و تحرک بدنی در استان بسیار کم است.

میرزایی ابراز امیدواری کرد با توجه به تدوین ۱۰ سند تعریف شده در حوزه بیماریهای غیرواگیر، ابتدا این روند افزایشی را متوقف و در آینده کاهش آنها را رقم بزنیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: در حوزه بیماریهای واگیر نیز با توجه به میزبانی استان از جمعیت قالب توجهی از بیماران غیربومی از استانهای جنوب شرقی کشور و بعضاً اتباع بیگانه از کشورهای شرقی ایران، گاهاً شاهد شیوع و طغیان بیماری‌هایی مانند سل، سرخک، شپش و برخی دیگر از بیماریهای واگیر هستیم.

 

افزایش سهمیه متخصص شهرستانهای محروم استان

دکتر «سید کاظم رضوی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد از افزایش سهمیه مناطق محروم استان به لحاظ حضور متخصص خبر داد و گفت: هم اکنون نیز سهمیه متخصص در این شهرستانها بیش از استانداردهای کشوری است.

به گفته وی، استان یزد بالاترین سرانه پزشک نسبت به جمعیت را پس از استانهای تهران و اصفهان دارد.

رضوی گفت: به نسبت به استانداردهای کشوری شاهد کمبود تحت بستری در استان نیستیم بلکه بعضاً نسبت به تعداد تخت با کمبود تجهیزات و نیروی انسانی مواجه هستیم.

 

ممانعت از ارائه داروی موجود به بیماران تخلف است

«بهروز حیدری» معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به کمبود برخی اقلام دارویی در سطح داروخانه‌های استان، گفت: یکسری کمبودها مربوط به داروهای وارداتی است که با توجه به شرایط تحریم‌ها همچنان با آنها مواجه‌ایم ولی به صورت روزانه جهت تامین نیاز دارویی استان تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره به کمبودها مقطعی برخی داروها مانند پنی‌سلین در هفته‌های اخیر، از رفع این کمبودها در اسرع وقت خبر داد و افزود: البته یکسری داروها نیز به دلیل فرایند مصرف نامتناسب اتفاق می‌افتد که نمونه بارز آن مصرف بالای سرم در برخی بازه‌های زمانی است.

این مسئول در پاسخ به خبرنگاری، تاکید کرد: هیچ داروخانه‌ای حق تحویل دارویی که در اختیار دارد به بیماران را ندارد و با این گونه تخلفات، به شدت برخورد می‌کنیم.

حیدری از پیگیری موضوع اختصاص سهمیه مازاد دارو به استان با توجه به مراجعه بیماران غیربومی به استان، گفت: این موضوع هم اکنون در دستور کار دبیرخانه شورای تامین استان است.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..