معاون استاندار یزد:

مهاجرت فارغ التحصیلان یزدی حاصل بی‌توجهی به اقتصاد دانش‌بنیان بوده است

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار یزد یکی از پیامدهای بی توجهی به حوزه نوآوری و فناوری در ریل گذاری توسعه استان در سالیان گذشته را بیکاری و مهاجرت فارغ التحصیلان دانشگاهی از یزد ذکر و ابراز امیدواری کرد با پیوند خوردن طرفین عرضه و تقاضای بخش دانش بنیانها شاهد افزایش توان استان در این حوزه، ایجاد ا...

«محمدعلی شاه حسینی» در نشست با خبرنگاران که با موضوع برگزاری رویداد ملی «تا ثریا» در کارخانه نواوری درخشان یزد برگزار شد، اظهار کرد: یزد در بسیاری از مولفه‌ها از استانهای پیشتاز کشور است اما در حوزه نواوری و فناوری می بایست جایگاه بهتری داشته باشد چرا که در حالی سالهاست رتبه برتر قبولی کنکور سراسری به یزد اختصاص یافته ولی به دلیل کم توجهی به حوزه نواوری و فناوری در جریان توسعه استان، عمدتاً شاهد مهاجرت فارغ التحصیلان و نخبگان یزدی از استان هستیم.

وی در این رابطه خاطرنشان کرد: ریل گذاری توسعه استان در سالهای گذشته عمدتاً بر پایه نوآوری و فناوری نبوده و کمتر حوزه دانش‌بنیان در آن دخیل بوده است لذا امروز دچار نارسایی‌هایی در اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در استان هستیم.

شاه حسینی با بیان این که امسال به عنوان «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال» نامگذاری شده، این شعار را یک سیاست راهبردی برای ریل گذاری توسعه در کشور و استانها خواند و گفت: خوشبختانه در دولت سیزدهم یکی از محورهای توسعه استان یزد نیز نواوری و فناوری و اقتصاد دانش بنیان لحاظ شده که در قالب سند «یزد نوین» که هم‌اکنون در ۱۴ محور مختلف دنبال می‌شود، به عنوان محور اصلی برنامه‌ها مورد توجه است.

وی با اشاره به نشست‌های هفتگی ستاد نواوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استان برای پیگیری فعالیتهای این حوزه، یکی از رویکردهای این نشستها را برگزاری رویدادهایی برای بیان نیازهای حوزه فناوری و درخواستهای جامعه هدف از یک سو و جذب سرمایه گذاران و حامیان شرکتهای بزرگ از فعالیتهای دانش بنیان از سوی دیگر خواند.

معاون استاندار برگزاری رویداد ملی «تا ثریا» به همت مجموعه سپاه را نیز در همین راستا دانست و ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این رویداد ملی در استان که چهارشنبه هفته جاری به میزبانی دانشگاه یزد برگزار خواهد شد،‌ از طریق به هم رسانی ظرفیت‌ها و پیدا کردن طرفین عرضه و تقاضا در حوزه دانش بنیانها، شاهد افزایش توان استان در این حوزه و ایجاد اشتغال ثابت برای فارغ التحصیلان استان و نیز مهاجرت معکوس نخبگان یزدی به استان باشیم.

شاه حسینی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: تاکنون ۵۹ طرح فناور نیازمند سرمایه‌گذاری با برآورد ارزش سرمایه‌گذاری ۱۰۵۰ میلیارد تومان به دبیرخانه این رویداد در استان ارسال شده است.

وی با اشاره به اهتمام تمام بخشهای کشور و استان به توسعه اقتصاد دانش بنیان، از اقدامات در حال انجام برای حمایت از فعالان این حوزه و رفع مشکلات آنها در استان به برپایی ملاقاتهای چهره به چهره فعالان با مسئولان استان، پیگیری مشکلات دانش بنیانها در نشستهای تخصصی و ابلاغ بسته‌های حمایتی همه دستگاه‌ها از دانش بنیانها اشاره کرد.

شاه حسینی قانون حمایت از اشتغال نخبگان کشور و حمایت‌های تسهیلاتی از فعالان حوزه نواوری و فناوری را از دیگر اقدامات در حال انجام برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان و فعالان حوزه دانش بنیانها استان ذکر کرد.

سرهنگ «علی نوری‌زاده» معاون هماهنگ کننده سپاه الغدیر استان نیز در این نشست عنوان کرد: طرح اعتلای بسیج بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب تدوین شده به نحوی که پیروی اهتمام به موضوع نواوری و فناوری در بند اول بیانیه گام دوم، اولین بند طرح اعتلای بسیج نیز به همین مبحث اختصاص داده شده و در همین راستا نیز قرارگاه جهاد علم و فناوری سپاه الغدیر در استان شکل گرفته است.

وی با بیان این که قرارگاه جهاد علم و فناوری به هیچ وجه قصد موازی کاری یبا با بخشهای فعال دولتی و سایر اقشار در حوزه علم و فناوری را ندارد، اظهار کرد: این قرارگاه تلاش دارد تمام ظرفیتهای کشور را بسیج کند و همه توانمندی‌ها را پای کار بیاورد.

نوری زاده همچنین گفتمان سازی در حوزه علم و فناوری از دیگر اهداف این قرارگاه ذکر کرد و گفت: بر همین اساس راهبردهای اساسی و اهداف بلندمدت ۱۰ ساله، میان مدت پنج ساله و کوتاه مدت برای سال ۱۴۰۱ تدوین شده است.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..