آیا ترکیه ای ها سر مردم و مسئولان ابرکوه کلاه گذاشته اند؟

تکلیف ۵۷ میلیارد پول مردم ابرکوه در پالایشگاه GTL چیست؟

درنیمه مهر سال 91 با حمایت همه جانبه مسئولان وقت دولتی در شهرستان ابرکوه، پروژه ساخت پالایشگاه GTL ابرکوه با حضور شریک ترکیه ای و سرمایه 57 میلیارد ریالی مردم شروع شد، قرار بود سه ساله به بهره برداری برسد ولی بعد از حدود 5 سال هنوز خبری نیست.

به گزارش یزدی نیوزنزدیک پنج سال است تبلیغات فروش سهام پروژه ساخت پالایشگاه GTL ابرکوه در این شهر با حمایت ضمنی مسئولان وقت دولتی آغاز شد. اطلاع رسانی های گسترده ای هم صورت گرفت به طوریکه دولتی ها از این پروژه به عنوان "اولین تعاونی فراگیر ملی کارگری" در کشور یاد کرده و بر اجرایی شدن آن اصرار داشتند.
حدود هفت هزار نفر از مردم شهرستان ابرکوه، سهام شرکتی را به نام شرکت تعاونی فراگیر ملی کارگری سروقامت ابرکوه به مبلغی بالغ بر ۵۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال در آبانماه ۹۱ خریداری کردند.
مدتی بعد این شرکت در جلسات متعدد با حضور مسئولان شهرستان و استانی مقرر شد با شرکتی به نام شرکت تعاونی پالایش نفت و گاز سرو ابرکوه که خود را نماینده ترکیه معرفی کرده بود شراکت کند. سروقامت ۱۵ درصد مالکیت پالایشگاه و نفت و گاز ابرکوه ۸۶ درصد مالکیت را بر عهده گرفتند. قرار شد طرف خارجی سرمایه معادل ۸۵ درصد پروژه را  تامین کند.
مدتی بعد این شرکت فراگیر ملی مبلغی بالغ بر ۵۵۰ میلیون تومان هزینه تسطیح، خاکبرداری زمین داد ولی از سرمایه طرف خارحی خبری نشد. شرکت فراگیر ملی سروقامت ابرکوه نیز از سرمایه گذاری اضافی در پروژه جلوگیری کرد تا  وضعیت سرمایه ترکیه ای ها تعیین تکلیف شود.
بعد از گذشت حدود پنج سال همچنان نماینده شرکت ترکیه ای یعنی شرکت تعاونی پالایش نفت و گاز سرو ابرکوه از تعیین تکلیف وضعیت ترکیه ای ها استنکاف می کند و مدیران شرکت فراگیر ملی سروقامت ابرکوه با سرمایه مردمی که قرار بود صاحب پالایشگاه شوند اقدام به سرمایه گذاری کوتاه مدت و میان مدت در پروژه هایی نظیر کارخانه خوراک دام و طیور، صادرات قیر، بازرگانی گوشت و برنج و… کرده اند.
هرچند مسئولان این شرکت ادعا می کنند سود ۷۰ درصدی عاید سهام داران شده است و سرمایه شرکت در حال حاضر به بالغ بر ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است ولی عدم نظارت بر فعالیت های این شرکت، نگرانی های جدی را در خصوص نحوه فعالیت های مالی آن وسرنوشت پول هفت هزار نفر از مردم ایجاد کرده است.
از طرف دیگر بوق و کرنای مسئولان دولت قبل برای جذب سرمایه طرف خارجی و فعالیت شرکتی که مدعی نمایندگی آنها در استان یزد است نیز علامت سوال های فراوانی را ایجاد کرده است.
متاسفانه گزارشی از روند نظارت و ارزیابی نهادهای ذیربط در این پرونده وجود ندارد و تکلیف هفت هزار سهام دار و سرمایه ای بالغ بر شش میلیارد تومان از مردم در هاله ای ابهام قرار دارد.

تابناک

بخش نظردهی بسته شده است..