نائب رئیس نظام مهندسی یزد هشدار داد؛

بیش از ۷۰۰ زلزله در استان یزد/ضرورت مقاوم‌سازی ساختمان‌ها با عمر بیش از ۳۰ سال

no-thumbs

وقوع دو زمین‌لرزه مهیب که در روزهای پایانی هفته گذشته در ژاپن رخ داد، بار دیگر زنگ خطر را برای ساختمان‌ها در کشور ما به صدا درآورد و هشداری جدی برای مردم و مسئولان در جهت رعایت اصول فنی و مهندسی در ساخت و ساز است.

به گزارش یزدی نیوزدکتر "محمدرضا جواهری" نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با بیان این مطلب، اضافه کرد: متأسفانه در کشور ما به دلیل قرار گرفتن روی پهنه زلزله‌خیز، هیچ نقطه امنی در برابر این حادثه طبیعی نداریم و با میانگین تقریبی هر ۱۰ تا ۱۵ سال شاهد زلزله‌های مخربی مانند زلزله بم هستیم.

وی خاطرنشان کرد: حتی در استان به ظاهر کم‌خطری مانند یزد، تنها در یک سال اخیر شاهد وقوع ۷۱۷ مورد زلزله بوده‌ایم که شدت برخی از آنها قابل توجه هستند.

به گفته‌ی این مدرس دانشگاه، در دو دهه گذشته و پس از زلزله رودبار و منجیل فعالیت‌های بسیار خوبی در زمینه اصلاح آیین‌نامه‌ها طراحی و اجرا صورت گرفته و به موازات تدوین و ارائه آیین‌نامه‌ها و ضوابط روزآمد در کشور، اقدامات موثری از سوی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان استان‌ها و مهندسان فرهیخته با همکاری شهرداری‌ها و راه و شهرسازی در اجرای مقررات ملی ساختمان صورت گرفته که کاملاً قابل مشاهده است و در زلزله‌های اخیر مثل زمین لرزه بم مشخص شد که ساختمان‌هایی که ضوابط فنی مطابق با طراحی و نظارت مهندسی در آن‌ها اعمال شده، عملکرد خوبی در زلزله مذکور داشته‌اند ولیکن همچنان ضرورت توجه به مقاوم‌سازی ساختمان‌هایی که دارای عمر بیش از ۳۰ سال هستند، احساس می‌شود.

وی در این رابطه توصیه کرد: مالکان این قبیل ساختمان‌ها استحکام ساختمان خود را در برابر زلزله به کمک مهندسان تحلیل کنند و با اجرای طرح‌های مقاوم‌سازی که هزینه قابل‌ توجیهی در مقایسه با خطرات احتمالی زلزله در بر دارد، نسبت به حفظ سرمایه خود و پیشگیری از صدمات جانی و مالی اقدام کنند.

جواهری در مورد ساخت و سازهای در دست انجام نیز با ابراز تأسف از برخی گزارش‌های تخلفات ساختمانی و بدون پروانه، اظهار کرد: این قبیل ساختمان‌ها که هیچ کسی بر آنها مهر تایید نمی‌زند، پس از پرداخت جریمه‌ای اندک با سپردن تعهد این که در مراحل بعدی مقررات ملی ساختمان در آنها رعایت می‌شود همانند ساختمان‌های دارای مجوز مورد معامله قرار می‌گیرند و بهره‌برداران بعدی که روحشان از این خلاف‌سازی‌ها بی‌خبر است، درگیر مخاطرات و حوادث احتمالی همچون زلزله می‌شوند.

به گزارش ایسنا،نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان یزد در پایان با تاکید بر ضرورت همکاری دستگاه‌های ذی‌مدخل در فرآیند صدور پروانه جهت حذف ضوابط دست و پاگیر صدور پروانه ساختمان، از مالکان بناهای دارای پروانه نیز خواست با رعایت ضوابط فنی و مهندسی و اجرای تذکرات مهندسان ناظر، ساختمان‌های خود را در برابر حوادثی چون زلزله‌های شدید ایمن کنند.
 

بخش نظردهی بسته شده است..