هشدار هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات به داوطلبان

به گزارش یزدی نیوزسیامک ره‌پیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در گفت‌وگویی درباره نحوه فعالیت عوامل نظارتی شورای نگهبان، گفت: عوامل نظارتی شورای نگهبان از جهت انتخاباتی و فنی و همچنین به لحاظ مقررات قانونی آموزش‌های لازم را دیده‌اند و توجیهات لازم به آنان ارائه شده است.

 
 وی تصریح کرد: عوامل نظارتی شورای نگهبان در سراسر کشور و مکان‌هایی که لازم به نظارت است حضور خواهند داشت.
 
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید کرد: شورای نگهبان وظیفه نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد و این نظارت به شکل‌های گوناگون اعمال می‌شود.
 
ره‌پیک ادامه داد: یکی از روش‌های نظارتی شورای نگهبان این است که عوامل نظارتی متعدد در قالب سلسله مراتبی قرار گرفته‌اند و شبکه نظارت در شعب اخذ رأی و محل جمع‌آوری و تجمیع آرای دستگاه اجرایی مستقر می‌شوند.
 
وی گفت: در مورد شکل صندوق‌های اخذ رأی، کیفیت و تعداد آنها و همچنین در مورد نحوه برگزاری انتخابات، وضعیت شعب و چگونگی قرار گرفتن عوامل اجرایی و نظارتی در شعبه‌ها، در جلسات متعدد کارشناسی بحث شده و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در این باره توافقات لازم را انجام داده‌اند که در روز اخذ رأی مشکلی پیش نیاید.
 
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید کرد: طبق روال در مورد همه جزئیات برگزاری انتخابات بین شورای نگهبان و وزارت کشور هماهنگی وجود دارد.
 
ره‌پیک گفت: لزوماً نمایندگان نامزدهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بر سر صندوق‌های اخذ رأی یکی نیست، چرا که داوطلبان این دو مجلس متفاوت هستند.
 
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات اظهار داشت: طبق قانون، نمایندگان داوطلب دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری می‌توانند در شعب اخذ رأی حضور یابند و نظارت پیش‌بینی شده انجام دهند.
 
ره‌پیک در مورد مصادیق تخلفات انتخاباتی در ایام تبلیغات نیز، گفت: مصادیق متعدد بوده و در قانون آمده است.
 
وی افزود: محتوای تبلیغات که در مقابل رقبای داوطلبان انجام می‌شود اعم از شکل تبلیغات، شکل تصاویر و امثال اینها باید در چارچوب مقررات قانونی باشد تا تخلف و جرمی صورت نگیرد چه جرایم عمومی و چه جرایم انتخاباتی.
 
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید کرد: نباید به رقبای انتخاباتی تخریب و تعرضی صورت گیرد، اگر خارج از این چارچوب‌ها اقدامی شود، طبیعتاً دستگاه‌های مختلف به اقدام صورت گرفته، واکنش نشان می‌دهند.
 
ره‌پیک گفت: اگر تخلف به نحوی باشد که معنای آن نشان دهد شرایط صلاحیتی که قبلاً بررسی شده است، خدشه‌دار شود، امکان بررسی مجدد صلاحیت داوطلب وجود دارد و شورای نگهبان این موضوع را بررسی خواهد کرد.
 
وی درباره اینکه آیا امکان دارد تخلف تبلیغاتی منجر به سلب صلاحیت داوطلبان شود، افزود: ممکن است سلب صلاحیت شود که معنای این اقدام آن است که شرایط صلاحیت وجود ندارد.
 
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید کرد: درباره تبلیغات نامزدهای انتخابات خبرگان این پرسش مطرح بود که آیا علاوه بر آنچه که کمیسیون بازرسی تبلیغات برنامه‌ریزی کرده و در چارچوب برنامه‌ریزی آنان، نامزدهای خبرگان تبلیغات‌شان را در صداوسیما انجام می‌دهند، برنامه دیگری می‌توانند داشته باشند؛ که این پرسش در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان مطرح و بررسی شد.
 
ره‌پیک افزود: با توجه به صراحت ماده ۲۴ آئین‌نامه اجرایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری، در این ماده آمده است که نامزدهای خبرگان با هر سمتی به طور یکسان مشمول این مقررات هستند و نباید تحت هیچ عنوانی بیش از آنچه توسط کمیسیون بازرسی تبلیغات تعیین شده است از صداوسیما استفاده کنند.
 
وی تأکید کرد: صداوسیما نیز نباید از هنگام انتشار پذیرش نامزدها تا تعیین نتیجه، برنامه‌های دیگر آنان را پخش کنند.
 
عضو حقوقدان شورای نگهبان اضافه کرد: علاوه بر این در ماده ۲۲ این آئین‌نامه نیز ذکر شده است که نامزدهای انتخابات خبرگان حق دارند به طور مساوی از امکانات صدا و سیما و مراکز استان استفاده کنند.
 
ره‌پیک افزود: با توجه به این مواد قانونی، موضوع در هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات خبرگان مطرح و مقرر شد که پخش برنامه‌های نامزدهای خبرگان اعم از اینکه از مقامات کشور باشند یا نباشند به طور سراسری و در استان‌هایی که این مقامات در آنجا نامزد هستند خارج از برنامه‌هایی که کمیسیون بازرسی تبلیغات انتخابات خبرگان تعیین می‌کند تا اعلام نتیجه و پس از اخذ رأی، ممنوع است.
 
وی گفت: بنابراین در محدوده تصمیمات کمیسیون بازرسی تبلیغات امکان پخش برنامه از صداوسیما برای نامزدهای خبرگان وجود دارد و بیش از آن طبق قانون ممنوع است.

بخش نظردهی بسته شده است..