حصار نارین قلعه میبد مرمت اضطراری می‌شود

no-thumbs

عملیات مرمت اضطراری حصار شمالی غربی نارین قلعه توسط پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی میبد آغاز شد.

به گزارش یزدی نیوز به نقل از ایسنا،"ساشا ریاحی مقدم" مدیر پایگاه پژوهشی میبد در این خصوص گفت: کهن سالی و فرسودگی زیستی، تخریب زیادی در بخش‌های گوناگون نارین قلعه میبد بر جای نهاده است.

وی ادامه داد: افزون بر آن بخشی از دروازه‌ی اصلی، خندق، ادامه حصار و بستر رسی پیرامون آن در اثر خیابان‌کشی و توسعه شهر در دهه چهل و اوایل دهه پنجاه شمسی تخریب شده است.

ریاحی‌مقدم با بیان این که حصار سمت غربی و شمال غربی نیز به دلیل قرارگیری در برابر فرسایش مستمر عوامل آسیب‌رسان طبیعی و محیطی همچون باد، باران و تابش، دچار فرسودگی و هوازدگی در نقاط مختلف شده بود، گفت: این فرایند باعث از بین رفتن استحکام و پایداری لازم و بوجود آمدن خطر ریزش شده و نگرانی‌هایی را به همراه داشت.

وی بیان کرد: بر این اساس، با توجه ریزش مختصر در لایه بیرونی بستر رسی در بخش شمالی، تیم اجرایی حفاظت و مرمت پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شهر تاریخی میبد به منظور محافظت و نجات بخشی در محل استقرار یافت و اقدامات رفع خطر، زیر بندی، مرمت بخش های ریخته بستر رسی با خشت، استحکام بخشی پایه های فضای بوکن با چوب تراورس و مرمت بخش های فرسوده در حال اقدام است.

این مسئول در خصوص وضعیت مجموعه و اقدامات صورت گرفته، عنوان کرد: در سال گذشته، با مساعدت و همکاری معاونت میراث فرهنگی اداره کل استان یزد و حمایت اداره کل امور پایگاه‌های سازمان، گسترده‌ترین فعالیت‌های حفاظت و مرمت در مکان‌های اضطراری با هدف تداوم حیات و جلوگیری از فرسودگی کالبدی این مجموعه کهن توسط پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی میبد با هزینه‌ای بالغ بر ۱۲۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و استانی به سرانجام رسیده است.

وی در مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی از این بنای نفیس نیز اشاره کرد: با توجه به اهمیت و منحصر به فرد بودن کهن دژ نارین قلعه در استان و ارزش‌های موجود آن، در سه ماه نخست سال جاری بیش از ۲۵ هزار توریست از مجموعه بازدید کردند که از این میان ۲۰ هزار نفر گردشگر داخلی و پنج هزار و ۲۰۰ نفر گردشگران خارجی را شامل شده است.

به گفته‌ی ریاحی مقدم، در این میان توریست‌های علمی با رویکرد تخصصی از میان دانش پژوهان رشته مرمت و معماری کشورهای ژاپن، ایتالیا و آلمان نیز حضور داشتند.

مدیر پایگاه پژوهشی میبد در پایان خاطرنشان کرد: عدم مدیریت صحیح و اصولی در برابر آسیب های ناشی از حضور گردشگران در این سایت تاریخی در گذشته فرسایش های فراوانی را به وجود آورده بود که هم اکنون بسیاری از آن ها کنترل، نجات بخشی و حفاظت شده است.

بخش نظردهی بسته شده است..