مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد:

یزد در آسیب اعتیاد و طلاق جزو ۱۰ استان پرآسیب نیست

"فخرالسادات خامسی هامانه" در دوره بازآموزی اختلال مصرف مواد افیونی گفت: استان یزد در آسیب های اعتیاد، طلاق و حاشیه نشینی، جزو 10 استان پر آسیب ‌کشور محسوب نمی شود.

به گزارش یزدی نیوز، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد در مراسم اختلال مصرف مواد افیونی به اهمیت توجه به آسیب های اجتماعی به خصوص آسیب محوری اعتیاد پرداخت.

"فخرالسادات خامسی هامانه" تأکید مقام معظم رهبری بر اولویت رسیدگی به آسیب های اجتماعی را از دلایل اهمیت این موضوع دانست.
خامسی کاهش سن اعتیاد و گسترش این آسیب در بین بانوان و دانش آموزان را زنگ خطری بیان کرد که نیاز به توجه ویژه، کار علمی و برنامه ریزی وسیع و هماهنگی در تمام حوزه ها دارد.
وی همچنین به افزایش آمار مرگ و میر ناشی از اعتیاد طی سال های اخیر اشاره و از اقدامات مراکز خصوصی درمان اعتیاد، تقدیر کرد.
به گفته خامسی، علی رغم افزایش چشمگیر آسیب های اجتماعی، خوشبختانه استان یزد از نظر آمار آسیب های اعتیاد و طلاق و حاشیه نشینی، جزو ۱۰ استان پر آسیب محسوب نمی شود.
‌مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گسترش روزافزون مهاجرت به استان یزد را نیازمند توجه و برنامه ریزی بهتر و دقیق تر عنوان کرد.
 
 
ضرورت توجه به مشاوره و آموزش
 
 
"محمدحسین زارع مهرجردی" مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی آیت الله شهید صدوقی(‌ره) یزد نیز بر لزوم نوآوری و به کارگیری روش های نوین جهت درمان و بازتوانی معتادین تأکید کرد و از درمانگران اعتیاد خواست علاوه بر درمان دارویی، بیش از پیش به آموزش و مشاوره بیماران و خانواده آنها بپردازند.
 
 
بانوان بدون نگرانی به مراکز مجاز درمان مراجعه کنند
 
 
رئیس انجمن درمانگران اعتیاد استان نیز به ضرورت کنترل انتقال بیماری های واگیر به ویژه ایدز، از راه تزریق، به عنوان دستاورد مهم مراکز سرپایی درمان اعتیاد اشاره کرد.
"‌مجتبی غالبی" گفت: طبق آمار، هم اکنون نزدیک به ۲۵ هزار و ۵۰۰ مددجو در مراکز سرپایی درمان سوء مصرف مواد استان تحت درمان هستند که حدود هزار و ۵۰۰ نفر از آنها زن هستند.
غالبی افزود: طبق این آمار، درصد معتادین زن در یزد کمتر از دیگر استان ها ثبت شده که این امر می تواند نشانه شیوع کمتر اعتیاد بین زنان یزدی و یا عدم مراجعه بانوان به مراکز درمان اعتیاد باشد.
وی ضمن تأکید بر حفظ اسرار بیماران و اصل محرمانگی درمان، از بانوان نیازمند به درمان خواستار شد که بدون نگرانی به مراکز مجاز درمان اعتیاد مراجعه نموده و خدمات دارویی و آموزشی را دریافت کنند.
غالبی خاطرنشان کرد: طبق بخشنامه اخیر وزارت بهداشت، درمان و تجویز دارو برای پنج درصد از بیماران مراکز، بدون دریافت هرگونه مدارک هویتی مقدور شده است.
سمینار دو روزه اختلال مصرف مواد افیونی با هدف توانمندسازی پزشکان، روانشناسان و مشاوران شاغل در حوزه های مختلف درمان و بازتوانی اعتیاد برگزار شد.
این همایش به همت انجمن مؤسسین مراکز درمان اعتیاد استان یزد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی آیت الله شهید صدوقی(‌ره)، نیمه نخست اردیبهشت ماه در سالن همایش های دانشجویی ‌حضرت باقرالعلوم(‌ع) برگزار شد.
‌گفتنی است در این سمینار که با حضور ۳۰۰ شرکت کننده از شهرستان های مختلف استان، اساتید کشوری و همچنین اساتید هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همراه بود، موضوعاتی از قبیل جنبه های روانی و اجتماعی بهبودی، درمان اعتیاد در زنان باردار و درمان وابستگی به سیگار در وابستگان به مواد مخدر مطرح شد.
همچنین مصاحبه انگیزشی و مشاوره خانواده بیماران، درمان بیماری های روانپزشکی همراه در معتادین و مروری بر پژوهش های انجام شده در حوزه درمان اعتیاد از مهم ترین مطالب ارائه شده در این همایش بود.
 
 
منبع:استانداری یزد
 
 
 
  
 

بخش نظردهی بسته شده است..