اختلاف میان بخش معدن و سازمان حفاظت محیط‌زیست

احتمال تعطیلی معدن بزرگ چادرملوی یزد

اختلاف میان بخش معدن و سازمان حفاظت محیط‌زیست بارها منجر به توقف فعالیت‌های معدنی شده یا در مقابل توانسته، آسیب‌های جدی به محیط‌زیست وارد کند. در واقع این دو بخش بارها در مقابل یکدیگر قرار گرفته و هر دو سعی بر آن داشته‌اند تا فعالیت‌های بخش دیگر را زیر سوال ببرند.

به گزارش یزدی نیوز این بار بهره‌برداری از آنومالی "دی ۱۹" توسط چادرملو و سنگ‌ آهن مرکزی در استان یزد با مخالفت‌های محیط‌زیست روبرو شده و این مخالفت‌ها توانسته، بهره‌برداری از این محدوده معدنی را از سال ۸۴ تا به امروز به تعویق بیندازد؛ معضلی که قرار بود تا پایان سال ۹۴ حل و فصل شود، ولی نشد.

محیط زیست می‌‌گوید بخشی از آنومالی "دی ۱۹" در محدوده حیات وحش قراردارد و امکان بهره‌برداری از این معدن سنگ آهن نیست، از طرفی سنگ‌آهنی‌ها خود را متعهد می‌دانند تا شرایط زیست اندک جانداران وحشی این منطقه را فراهم سازند و به ازای محدوده تحت بهره‌برداری معدن، حریم زیستگاه جانداران این منطقه را گسترش داده و تحت حفاظت قرار دهند، اما تاکنون این اختلاف حل و فصل نشده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، "محمود نوریان" مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، درباره بهره‌برداری از آنومالی "دی ۱۹"، می‌گوید: بهره‌برداری از این آنومالی، در حال ‌حاضر نیازمند مجوز محیط‌زیست است و در واقع ما با درک دغدغه‌های سازمان محیط زیست و تلاش برای رفع آنها، در حال انجام اقدامات لازم برای اخذ این مجوز هستیم.

وی با اشاره به این که آنومالی دی ۱۹ در مجاورت تاسیسات عظیم مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو قرار دارد، اظهار می‌کند: در حال ‌حاضر سه هزار نفر به صورت مستقیم در چادرملو مشغول به کار هستند و بی‌شک دو برابر این تعداد اشتغال غیرمستقیم چادرملو است، اما در صورت عدم موافقت سازمان حفاظت محیط‌زیست با فعالیت در این منطقه و با توجه به رو به پایان بودن ذخیره چادرملو، این معدن تعطیل شده و تعداد زیادی بیکار خواهند شد.

"سید محمد ابریشمی" مدیر مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو نیز در این خصوص می‌گوید: همان طور که با آغاز بهره‌برداری از معدن چادرملو در دل کویر مرکزی و در فاصله ۱۸۰ کیلومتری یزد، اقدام به ایجاد بیش از ۸۰ هکتار فضای سبز کردیم و نه تنها حیات وحش منطقه را برهم نزدیم، بلکه امکان امنیت بیشتر فراهم کردیم، اکنون نیز در صورت موافقت سازمان محیط زیست، متعهد به ایجاد محیطی مناسب، منطبق با اکولوژی زیستی منطقه می‌شویم .

وی عنوان می‌کند: پنج سال دیگر از عمر معدن چادرملو باقی مانده است و به همین دلیل از سال ۱۳۸۴ از مسئولان کشور، بارها درخواست کرده‌ایم تا مجوز برای فعالیت در "دی ۱۹" صادر شود و این در حالی ‌است که با وجود تامین منابع مالی، بهره‌برداری از این آنومالی حداقل چهار سال زمان نیاز دارد.

ابریشمی افزود: در صورت ارائه نشدن مجوز از سوی محیط‌زیست برای آنومالی "دی ۱۹"، اشتغال تعداد بسیاری از کارگرانی که در حال حاضر در معدن چادرملو و کارخانجات تولید کنسانتره مشغول به ‌کار هستند، به خطر می‌افتد و در عین حال فعالیت یک معدن در منطقه محروم؛ آبادانی، توسعه و رفاه و امنیت را به همراه دارد

۳ دیدگاه

  • حسن

    به جهنمگه تعطیل میشودمعدنی که آب آن از ۵۰کیلومتر بهابادی آیدولی همه عوایدش مال اردکان است کاش زودترتعطیل میشد

  • حسن

    به جهنمگه تعطیل میشودمعدنی که آب آن از ۵۰کیلومتر بهابادی آیدولی همه عوایدش مال اردکان است کاش زودترتعطیل میشد

  • قنبری

    معادن از نعمت‌های طبیعی خدادادی است که باید قدر آن را دانست. و قدرشناسی از آن یعنی بهره مندی همه مردمی که به نوعی در جغرافیای آن شریک و سهیم هستند. از این رو توزیع عادلانه عوارض حاصل از معادن بزرگ استان، باید به عنوان یک درخواست جدی از سوی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا و همچنین مقامات محلی مطرح و پیگیری شود. اختصاص عمده درآمد برخی معادن بزرگ استان به شهری که دورترین فاصله را با آن معادن دارد براساس اصول مترقی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیست و رعایت عدالت در این زمینه با توجه به شرایطی نظیردوری از محل، جمعیت و تاثیرات زیست محیطی و آلایندگی ناشی از برداشت و استخراج و انتقال مواد معدنی، همگی باید به عنوان ملاک و معیار مورد توجه قرار گیرد.بهتر است در فضای تعامل و در نشستهای استانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و برپایه عدل و منطق در ساماندهی چالش‌ها اقدام شود. به تاخیر انداختن مطالبات مردم جز انباشتگی خواسته‌ها و نیازها و دشوارتر نمودن دستیابی به راه حل‌های قابل قبول، پیامد دیگری نخواهد داشت.