شناسه خبر: 68308
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۹/۱۸
ساعت: ۰۷:۵۱
مدیر عامل آب منطقهای یزد تاکید کرد:
مدیریت مشارکتی، تنها سرمایه برای پایداری طرحهای تعادل بخشی آب
مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد با تاکید بر ضرورت حفاظت از سرمایه عظیم تشکل های آب بران، اعلام کرد: در حال حاضر مدیریت مشارکتی، تنها سرمایه و امید جهت پایداری طرحهای تعادل بخشی آب است.
به گزارش یزدی نیوز«محمدمهدی جوادیان زاده» در جلسه ارزیابی و پیاده سازی مدیریت مشارکتی در منابع آب زیرزمینی دشت ابرکوه و تقویت تشکل آب بران بهادران، اظهار کرد: مردم برای عضویت در تعاونی ها با اختیار عمل نمی کنند زیرا هنوز نیاز به تشکیل تعاونی را حس نکرده و از طرفی آگاهی لازم در خصوص حفاظت از سرمایه عظیم تشکل های آب بران یعنی منابع آب زیرزمینی را کسب نکردهاند.
وی با انتقاد از این که کشاورزان به جای مدیریت مصرف هنوز به دنبال منابع جدید آبی هستند، گفت: باید ابتدا ضرورت عضویت در تعاونی روستاییان با تشریح منافع آن به کشاورزان گوشزد شود که حداقل منفعت در این موضوع، همصدایی کشاورزان در انتخاب نوع و الگوی کشت است.
جوادیان زاده با بیان این که در حال حاضر مدیریت مشارکتی، تنها سرمایه و امید جهت پایداری طرحهای تعادل بخشی است، ادامه داد: با ارزیابی تعاونیهای موجود و یافتن نقاط ضعف و قوت همچنین هدایت تعاونی های تشکیل شده به حوزه تعدیل و اصلاح آب میتوان مشارکت مردم را جلب کرد.
ضرورت تعیین وظایف تعاونی های آب بران
«علی جهازی» مدیر کل تعاون روستایی استان نیز در ادامه جلسه با بیان این که در کشور هنوز منافع شخصی بر جمع اولویت دارد، فرهنگ تعاون را در ضعیف ترین نقطه دانست و خواستار تعیین نیازهای موجود و وظایف تعاونی های آب بران شد.
وی تصریح کرد: اگر چندین تعاونی در محدوده تشکیل شود اما قدرت و اختیاراتی به آن داده نشود، نمی توان انتظار تشکل قدرتمند داشت.
جهازی در پایان با بیان این که استفاده از پتانسیل موجود تعاونیها بر ایجاد تعاونی جدید ارجحیت دارد، افزود: ایجاد تعاونی جدید مستلزم هزینه های زیادی است و اگر تعاونیهای تشکیل شده بدانند شرکت آب منطقهای یزد چه نیازهایی را برای ایجاد تعاونی دنبال میکنند، میتوانند شرکت را همراهی کنند.
صرفهجویی ۲۰ میلیون لیتری آب در طرح پارازیت های طبیعی
سالاری مدیر پروژه پیادهسازی مدیریت مشارکتی در منابع آب زیرزمینی دشت ابرکوه نیز در این نشست به ارائه گزارشی از شرح اقدامات صورت گرفته در طرح تشکیل تشکل آب بران ابرکوه و فعالیت های صورت گرفته در این تعاونی پرداخت.
وی اظهار کرد: طرح خاموشی زمستانه چاههای کشاورزی از سال ۹۴ تا ۹۶، همکاری جهت نصب کنتور هوشمند، برگزاری جلسات توجیهی در بحث حفاظت و نگهداری سفره های آب زیرزمینی و پیگیری جهت اخذ مجوز اجرایی روشهای آبیاری نوین، از جمله فعالیتهای صورت گرفته در تعاونی آب بران کویر بهادران بوده است.
وی ادامه داد: ترویج فرهنگ استفاده از پارازیتهای طبیعی از طریق خرید و توزیع تلههای فرومونی به جای استفاده از سموم شیمیایی برای از بین بردن آفات پسته در منطقه، یکی از ابتکارات این تشکل بود که منجر به صرفهجویی حداقل ۲۰ میلیون لیتر آب در آبیاریو دو هزار لیتر سم شیمیایی در هر دفعه استفاده و کاهش هزینه های سنگین انسانی و ادوات مورد نیاز بوده است.
سالاری حفاظت کوتاه مدت و بلندمدت از آبخوان منطقه از طریق اجرای طرح های تغذیه مصنوعی آبخیزداری، انجام آزمایشات خاک جهت ارائه در بانک اطلاعاتی تعاونی و انتقال آب های جایگزین و تقویت سفره های زیرزمینی را از جمله چشم اندازهای تعریف شده برای تعاونی کویر بهادران ذکر کرد.
وی ابتر ماندن واگذاری طرح پیشخوان دولت، عدم همکاری سازمان های ذیربط در حمایت از تعاونی و نبود تعریفی مشخص از جایگاه تشکل های آب بران را بخشی از مشکلات موجود در طرح پایش تعاونی آب بران کویر بهادران دانست.
سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعاتی نظیر نقاط ضعف و قوت ادغام تعاونی های روستایی با تشکل های آب بران، تعیین قالب حقوقی تشکل و بررسی عملکرد تعاونی ها در محدوده مورد مطالعه اشاره کرد.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..