به گزارش یزدی نیوزنخستین مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاستجمهوری در حالی برگزار شد که محمد باقر قالیباف راهبرد خود را حمله به حسن روحانی و دولت اعتدال انتخاب کرده بود اما تک او با پاتک اسحاق جهانگیری و حسن روحانی همراه شد تا به گفته حمیدرضا جلاییپور، حسن روحانی برنده نخستین مناظره انتخاباتی باشد. به اعتقاد این تئوریسین اصلاحطلب محمد باقر قالیباف و سید ابراهیم رییسی شکست خوردههای مناظره اول بودند و سید مصطفی میرسلیم و مصطفی هاشمی طبا به خوبی توانستند از فرصت مناظره برای معرفی خود و دیدگاههایشان استفاده کنند. جلاییپور در گفتوگو با «اعتماد» همچنین به درخشش جهانگیری در این مناظره اشاره کرده و گفته است: «آقای جهانگیری در مناظرهها بسیار خوب ظاهر شد و اینکه اصلاحطلبان در سال ١٤٠٠ روی آقای جهانگیری حساب کنند، ایده بیربطی نیست.»
ارزیابیتان از حمله قالیباف به دولت روحانی و جهانگیری چیست؟ به نفع قالیباف تمام شد یا به ضررش؟
آقای قالیباف حملهای را شروع کرده بود و میخواست با شعارهای اقتصادی افسار گسیخته به آقایان روحانی و جهانگیری حمله کند. خوشبختانه در این مناظره آقای روحانی و جهانگیری خیلی با متانت، رعایت اخلاق و مستند با آقایان قالیباف و رییسی رو به رو شدند. این دو نفر هم میخواستند بگویند که ما طالب تغییر وضع موجود هستیم. در صورتی که آنها حافظان همین وضعی هستند که همه مورد انتقاد قرار میدهند. آقای جهانگیری و آقای روحانی آنها را از جایی که پنهان شده بودند، بیرون آوردندو افکار عمومی دیدند که مساله اصلی چیست.
ارزیابیتان از روند نخستین مناظره انتخاباتی ریاستجمهوری چیست؟ برنده و بازنده این مناظره به نظر شما کدام نامزدهای انتخاباتی بود؟
با نیم نگاهی به موضع افکار عمومی در شبکههای اجتماعی، این مناظره ٣ بخش داشت. یک بخش موفق داشت که آقایان جهانگیری و روحانی به خوبی روشنگری کردند. امید است که دو دور بعدی مناظرهها هم همینگونه باشد. آقای قالیباف و آقای رییسی شکست خوردههای این مناظره بودند. به نظرمن آقایان میرسلیم و هاشمیطبا هم از فرصت خود برای توضیح مسائل کشور استفاده کردند.
آیا روحانی توانست در این مناظره وضعیت شفافی از وضعیت کشور به دست دهد؟
آقایان روحانی و جهانگیری توانستند مقداری از وضعیت کشور را شفاف کنند و به مردم نشان دادند که کشور امروز در کجا قرار دارد. آقای قالیباف همه را زیر سوال برد و به آلودگی هوا اشاره میکند اما نمیگوید که در ١٠ سال آسمان شهر تهران و آفتاب مردم را فروخته است. این مسائل به خوبی روشن شد.
از میان نامزد انتخاباتی تنها حسن روحانی بود که سابقه ٤ سال کشور داری داشت. بر اساس صحبتهای کاندیداها آیا دیگر نامزدها به نظر شما شناخت کافی از وضعیت کشور دارند؟
آقایان رییسی و قالیباف اصلا احاطهای به مسائل کلان کشور ندارند و حتی یک دستگاه تحلیلی و تعلیلی درستی ندارند. واقعا چنین چیزی جای تاسف دارد. جناح اصولگرایی امروز به کجا نزول کرده است؟ این دو نامزد انتخاباتی را اگر کنار هم بگذاریم به اندازه مدیرکلهای آقای ناطق نوری برنامه کارشناسی ارایه ندادند.
موضع حسن روحانی در مقابل انتقادات نسبت به دولت را چطور ارزیابی میکنید؟
در مجموع آقای روحانی در مقابل انتقادات بسیار با وقار و منطقی مواجه شد.
آیا رییسی و قالیباف توانستند برنامه مدونی ارایه دهند؟
آقای قالیباف تنها برای تخریب دولت در مناظره حاضر شده بود و برنامهای برای اداره کشور ارایه نکرد. آقای رییسی هم تنها چیزی که گفت این بود که باید به مردم پول بدهیم تا مشکلشان حل شود. آنها اصلا برنامه و خط مشیای نداشتند و حتی نتوانستند یک گفتار منسجم از خود ارایه کنند.
درصد شعارهای عوام فریبانه و بدون پشتوانه را در بین نامزدهای انتخاباتی چقدر میدانید؟ آیا پوپولیسم احمدینژادی در این انتخابات نیز نماد و نمودی دارد؟
پوپولیسم آقای احمدینژاد اینبار در شعارهای اقتصادی دهان پرکن و افسار گسیخته از دهان آقای قالیباف و آقای رییسی بیرون آمد. درست است که احمدینژاد رفته است اما متاسفانه سنتش ادامه دارد.
اسحاق جهانگیری در این مناظره چطور ظاهر شد؟ آیا او توانست هدفی که اصلاحطلبان از حضور او در انتخابات داشتند را تامین کند؟
آقای سید محمد خاتمی و دوستان اصلاحطلبی که دارای سابقه و پختگی هستند، پیشنهاد خوبی داشتند. آقای جهانگیری در مناظرهها بسیار خوب ظاهر شد و اینکه اصلاحطلبان در سال ١٤٠٠ روی آقای جهانگیری حساب کنند، ایده بیربطی نیست.
بخش نظردهی بسته شده است..