پروژه اصول‌گرایان برای انحلال شورای شهر

به گزارش یزدی نیوزبه انتخابات شورا نزدیک می‌شویم و به نظر می‌رسد فضای شهری سنگین شده است، هم در مورد شهردار تهران و هم در مورد برخی از اعضای شورا چه اصلاح‌طلب چه اصول‌گرا؛ اما برای انتخابات چه باید کرد؟ چه افرادی باید در لیست اصلاح‌طلب‌ها قرار بگیرند؟ تصمیم آن‌ها برای لیست چیست و این که آیا فکری شده که شورای آینده در دستان افراد با صلاحیت بیفتد تا به فکر مردم شهر باشند؟

  این پرسش‌ها را با «محمدمهدی تندگویان» عضو اصلاح‌طلب شورای شهر که در نمایشگاه مطبوعات در غرفه روزنامه همدلی حضور یافت مطرح کردیم.
این عضو شورای شهر می‌گوید: اتفاقاتی که در چند ماه اخیر رخ داده، با انتخابات آینده ارتباط زیادی پیدا نمی‌کند. من جزو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلب‌ها نیستم که بگویم انتخاب لیست یا تصمیم‌گیری آن بر عهده من است، اما بر حسب تجربه‌ای که این چند سال در شورای شهر و در جمع اصلاح‌طلب‌های شورا کسب کردم، فکر می‌کنم باید تجدیدنظر اساسی در مدل انتخاب و شرایطی که برای منتخبان تعیین می‌کنیم، در نظر بگیریم.»
تندگویان ادامه می‌دهد که «گاهی نگرشی را مشاهده می‌کنیم، بر این اساس که اگر کسی آمد و مخالفت مستقیم با قالیباف کرد باید عنوان اصلاح‌طلب را به او داد؛ در حالی که این صددرصد خطا است؛ ما از ابتدا که وارد شورا شدیم و طی جلساتی که با آقای محمد خاتمی به عنوان رهبر معنوی جریان اصلاحات داشتیم، این مطرح بوده و ایشان از ما خواسته‌اند که در شورا ایجاد تنش نکنیم و سمت دعواهای شخصی نرویم، اما همیشه در مقابل مفسده‌هایی که حقوق مردم را در تیررس قرار می‌دهند، کوتاه نیاییم و مطالبات مردم را پیگیری کنیم.»
کارشکنی دیرینه اصول‌گرایان
این عضو شورای شهر می‌افزاید:«ما نتوانسته‌ایم بین پیگیری مطالبات مردم و ایجاد تنش و درگیری در شورا تا حدی تعادل برقرار کنیم. البته جناح مقابل بیشتر از ما در این زمینه مقصر است، به این دلیل که هر بار اصلاح‌طلبان شورا خواستند موضوعی را به صورت منطقی و کاملا علمی در باره مسائل مدیریت شهری مطرح کنند، اولین اتفاقی که افتاد، آن‌ها شائبه سیاسی شدن را مطرح کردند، به این معنا که اجازه برخورد علمی و درست با موضوعات را از شورا گرفتند و مدام هم این مطرح است.»
عضو شورای شهر تهران ادامه می‌دهد:«تخلفاتی که صورت گرفته، حالا هر کسی می‌خواهد بررسی کند مثل قوه قضائیه یا سازمان بازرسی و… تفاوتی ندارد، اما سیاسی کردن قضیه یعنی عبور از فساد؛ این به نفع چه کسی است؟ به نفع جناح مقابل ماست؟ به نفع ماست؟ جمع‌بندی این برای مردم چیست؟ مردمی که این وسط حق و حقوقی دارند و احساس می‌کنند حقوق‌شان پایمال شده. این‌ها از دعوای سیاسی ما چیزی نصیب‌شان نمی‌شود. هروقت خواستیم موضوعی را در شهر نقد و بررسی علمی و منطقی کنیم یا با فسادی برخورد کنیم، متاسفانه با سیاسی کردن اوضاع و اتهام و انگ‌زنی، از سوی آقایان اصول‌گرای شورا مواجه بوده‌ایم؛ برخوردی که پروژه‌ای بوده و آرزوی اتفاق آن را داشته‌اند انحلال شورا بوده که همیشه به عنوان برخوردی زننده این را مطرح کرده‌اند و مدام این مطرح می‌شود؛ از روز اولی که ما شورا را شروع کردیم، آقای سروری، تنها شعاری که فریاد زدند، شعار انحلال شورا توسط اصلاح‌طلبان است و مثل این که ایشان مسئول انجام این پروژه هستند؛ این مدل، مدل خوبی نیست؛ برآیند آن به نفع شهر و مردم شهر و شهرداری نیست.»
کسی که بخواهد شورا را منحل کند ما نیستیم
تندگویان توضیح می‌دهد که «ما اصلاح‌طلب‌های شورا چون در اقلیت هستیم و هم نه امکان عزل شهردار را داریم و نه امکان به هم‌ریختن مدیریت شهری؛ ما فقط می‌توانیم یک دستگاه ناظر باشیم؛ کسی بخواهد شورا را منحل کند یا مدیریت شهری را تغییر دهد، ما نیستیم. چون نه قدرت آن را داریم و نه تعداد آن را و نه به دنبال آن بوده‌ایم؛ اما این که جناح مقابل، مدام، سعی می‌کند از این پرچم در جهت اهداف خود و کمرنگ کردن خطاهای شهری استفاده کند، این کار پسندیده‌ای نیست و الان هم برای همه جا افتاده است.»
او می‌گوید که «من این تحلیل را که انحلال شورا به نفع اصلاح‌طلب‌ها باشد، قبول ندارم. شاید گاهی اوقات با به هم ریختن یک بازی و برهم ریختن یک اوضاع و مظلوم‌نمایی ما بتوانیم از یک مدل عبور کرده از همه تخلفات و به نفع خودمان استفاده کنیم؛ آنچه واقعیت این شهر است، این که ما حدود ۱۴ سال است که با یک سبک مدیریت چه در شهرداری چه در شورا طرف هستیم؛ هر اتفاقی که در شهر افتاده؛ فارغ از این که بخواهیم آن را مثبت یا منفی ارزیابی کنیم، مقصر این طیف است. اگر ما بیاییم به این بازی ورود کنیم، اشتباه است؛ این پروژه‌ای است که اصول‌گراها در این چند سال دنبالش بودند و موفق هم نشدند. مدیریت شهر هنوز قابلیت تغییر در دور بعد را
دارد.»
تندگویان می‌گوید: «جلسات سه‌شنبه ما با تنش‌های غیر منطقی مواجه می‌شود، اما مردم خودشان خوب می‌دانند که هر زمانی که فسادی در مدیریت شهری مطرح می‌شود، همان پروژه‌ای است که حالا دیگر نخ نما شده است.»

*روزنامه همدلی

بخش نظردهی بسته شده است..