تصفیه‌خانه‌ای به وسعت شهرک صنعتی یزد

تصفیه فاضلابهای صنعتی یکی از موضوعاتی است که در سالهای اخیر با توجه به کاهش منابع آب و گسترش صنایع مختلف به ویژه در استان صنعتی و کم آب یزد پر رنگ شده به طوری که هم اکنون شاهد فعالیت یکی از بزرگترین تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی کشور در این استان هستیم.

یزد یکی از کم بارش ترین استانهای کشور است که طی دو دهه اخیر با خشکسالی‌های شدیدی مواجه بوده و عملاً این بحران کم آبی توسعه در این استان را تحت الشاع قرار داده است لذا در کنار تمام اقدامات مسئولان جهت انتقال آب به استان از خارج از حوزه های آبریز یزد به ویژه از دریای آزاد، سندی با عنوان سند سازگاری با کم آبی در این استان تدوین شده که براساس آن هر کدام از بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعت باید در بازه زمانی تعیین شده کاهش مصرف را در فعالیتهای خود عملیاتی کنند.

این سند در بخش صنعت ضمن ممانعت از استقرار صنایع پرآبخواه در استان، تصفیه فاضلابهای صنعتی و بازچرخانی آب در این بخش را مورد اهتمام قرار داده و خوشبختانه این فرایند به همت شرکت شهرکهای صنعتی استان در بسیاری از شهرکهای بزرگ استان با روند خوبی در حال انجام است.

یکی از بزرگترین تصفیه خانه‌های پساب صنعتی کشور و استان در شهرک صنعتی یزد واقع شده که در هر شبانه روز امکان تصفیه ۴۵۰۰ مترمکعب پساب صنعتی را فراهم کرده و علاوه بر صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب در صنایع مستقر در این شهرک، منجر به کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی ناشی از تخلیه پسماندهای صنعتی بر آبهای زیرزمینی و خاک و هوای استان شده است.

«حبیب راهی» مدیر محیط‌زیست شرکت شهرک‌های صنعتی یزد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تصفیه‌خانه فاضلاب این شهرک صنعتی می‌گوید: تصفیه‌خانه شهرک با ظرفیت تصفیه ۴۵۰۰ مترمکعب فاضلاب واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی یزد در یک شبانه روز، بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه تک مدول در شهرک‌های صنعتی کشور است.

وی با اشاره به بهره برداری از این تصفیه خانه در سال ۱۳۹۶، گفت: این تصفیه‌خانه که هم‌اکنون با ظرفیت ۲۵۰۰ مترمکعب ورودی فاضلاب در شبانه روز فعالیت دارد، ششمین تصفیه‌خانه مربوط به شهرک‌های صنعتی استان است که تمام پساب آن صرف آبیاری ۶۵ هکتار فضای سبز منطقه می‌شود.

راهی خاطرنشان کرد: این تصفیه خانه در نظر دارد طرح استفاده از پساب تصفیه‌شده برای استفاده از واحدهای صنعتی را عملیاتی کند که در این زمینه مطالعات این طرح با ظرفیت تولید ۲۵۰۰ مترمکعب پساب صنعتی، در حال حاضر ۸۰ درصد پیشرفت دارد.

به گفته وی، پایه کار در این تصفیه‌خانه به صورت بیولوژیکی است و فاضلاب ورودی طی زمان هشت ساعت در سه مرحله تصفیه فیزیکی، تصفیه بی‌هوازی و هوادهی با استفاده از میکروارگانیسم‌ها به پساب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز تبدیل می‌شود.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..