رکاب زنی ۷۰۰ کیلومتری دوچرخه سواران اقوام ایرانی از یزد تا بندرعباس
به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس (دهم اردیبهشت ماه) گروه دوچرخه سواری اقوام ایرانی در قالب سومین تور ملی دوچرخه سواران اقوام ایرانی مسیر 700 کیلومتری یزد تا بندرعباس را رکاب زدند.
به گزارش یزدی نیوز مسئول این گروه دوچرخه سواری و پدر سایکل توریست (مسافرت با دوچرخه) ایران اظهار داشت: این گروه شامل هفت دوچرخه سوار است که از این تعداد چهار نفر جانباز و مابقی نیز معلم و آزاده می باشند.
سید مسعود طباطبایی بیان داشت: در قالب گروه اقوام ایرانی و با هدف تقویت دوستی و اتحاد و همچنین پاسداشت روز ملی خلیج فارس از شهرستان یزد حرکت خود را به سمت بندرعباس آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه اعضای این گروه به عنوان ایرانی همواره به نام خلیج فارس افتخار می کنند و تمام مسیر را نیز به عشق همین نام رکاب زدند، تصریح کرد: امروز دشمنان از هر ترفندی برای تغییر نام خلیج فارس و نسبت دادن آن به خود استفاده می کنند و از همین رو وظیفه هر ایرانی است که تمام تلاش خود را برای صیانت از نام خلیج فارس انجام دهد.
طباطبایی خاطرنشان کرد: برای حفظ بزرگی خلیج فارس شهدای زیادی جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا این میراث ماندگار جاودانه بماند.
وی ادامه داد: من یکی از دوچرخه سواران ایرانگرد و رزمنده هشت سال جنگ تحمیلی و ۶۵ درصد جانبازی هستم و عهد بستم تا ۶۵ سالگی دوچرخه سواری را ادامه دهم.
وی با اشاره به تشکیل گروه خود جوش با عنوان گروه انسان های سبز ایران، سفیران صلح و دوستی اقوام ایرانی از سال ۸۲ افزود : هدف از تشکیل این گروه هدفی والا بوده تا جایی که هزینه سفر از سوی اعضای گروه پرداخت می شود.
طباطبایی خاطرنشان کرد : از سال ۱۳۸۲ تاکنون مسیرهای تهران – قم، قم – کربلا، تهران – مشهد و ایران – ترکیه را با پای پیاده طی کردم.
روز ۱۰ اردیبهشت در ایران روز ملی خلیج فارس نام گرفته که سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیج فارس است.
۲۱ آوریل سال ۱۶۲۲ نیروهای نظامی ایران به رهبری امامقلی خان فتح هرمز (۱۶۲۲) را با موفقیت انجام داد و جزیره را از بزرگترین امپراتور قرن باز پس گرفت و جایگاه خود را در جهان در فهرست قدرت های قرن شانزدهم ثبت کرد.
آلبوکرک (پرتغالی) اعتقاد داشت هر کشوری که سه نقطه مالاگا، عدن و هرمز را در اختیار داشته باشد بر تجارت دنیا حاکم خواهد بود.
سپاه ایران نه تنها جزیره هرمز را آزاد کرد بلکه این جنگ مقدمه ای شد که پرتغالیها تا مومباسا در کنیا عقبنشینی کنند و این شکست، شکستهای پی در پی پرتغال در شرق آفریقا را به دنبال داشت.
ایران تا سال ۱۸۲۰ پرچمدار تمام خلیج فارس و دریای عمان و بحر فارس (مکران) شد و انگلیسی ها نیز به قدرت ایران اعتراف کرده و ایران را تنها رقیب قدرتمند عثمانیها میدانستند.
عهدنامه مجمل ۱۸۰۹ و عهدنامه مفصل ۱۸۱۲ نیز حاکمیت ایران را بر کل خلیج فارس به رسمیت شناخته است.
به گزارش ایرنا؛ برتری و حاکمیت مطلق ایران بر خلیج فارس در دوران هشت سال جنگ ایران و عراق به اوج رسید و هم اکنون نیز ایران نه تنها سیادت خود بر این پهنه آبی را حفظ کرده، بلکه هم اکنون با اعزام ناوگروه های مختلف به شمال اقیانوس هند و خلیج عدن و تنگه باب المندب، به جایگاه تثبیت شده ای در تامین امنیت دریایی در ابعاد بین المللی دست یافته است.
بخش نظردهی بسته شده است..