دانشگاهها چه سهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند؟
رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد دانشگاهیان را بزرگترین حامیان و مبلغان اقتصاد مقاومتی، از تبیین مفاهیم تا ارائه راهکارها دانست و تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی صرفاً یک حرکت اقتصادی نیست، یک فرهنگ اقتصادی است.
به گزارش یزدی نیوزدکتر "عباس کلانتری" در خصوص نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال "اقتصاد مقامتی، اقدام و عمل"، گفت: از زمان نامگذاری سالها در کشور، موضوعهای اقتصادی به طور مستقیم و غیر مستقیم بیشتر از سایر موضوعها مد نظر بوده و این حاکی از اهمیت این مسئله و ضرورت توجه جدی به این مقوله است.
وی با بیان این که دانشگاهیان میتوانند بزرگترین حامیان و مبلغان اقتصاد مقاومتی از تبیین مقاهیم تا ارائه راهکارها باشند، افزود: فرهنگ و اقتصاد، دو مسیر اصلی است که از نظر رهبر معظم انقلاب برای رشد و سربلندی کشور بارها بیان شده و در سخنرانی ابتدای سال هم مجدداً به صورت جزئیتر و همراه با راه کار مطرح شد.
کلانتری گفت: در یک نگاه مستدل و منطقی در مییابیم که برای گشایش گرههای اقتصادی راهی جز طی این مسیر نیست و خوشبختانه بین مسئولان هم اتفاق نظری در این موضوع وجود دارد؛ شاید وجود این نقطه مشترک که وجه مثبتی هم قلمداد میشود در مرحله بعد بحث اقدام و عمل به آن اضافه شده است یعنی همان چیزی که همه مورد توافقشان هست این بار در مقام عمل و اقدام میدانی، کار شود.
این استاد دانشگاه افزود: اقتصاد مقاومتی صرفاً یک حرکت اقتصادی نیست، یک فرهنگ اقتصادی است که در آن در سطوح مختلف برای همگان، نقش تعریف شده است.
رئیس شورای مراکز آموزش عالی شهرستان میبد با طرح این سوال که به راستی دانشگاه ها چه سهمی میتوانند در این مسیر داشته باشند، گفت: ارتقاء سطح توانمندی خود برای استفاده از فضای توافق برجام و اقدام و عمل در مسیر اقتصاد مقاومتی اهمیت زیادی دارد و اولین گام و مهمترین گام ایجاد همگرایی بین دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در بالابردن توانمندی علمی کشور است.
وی افزود: زمانی که رهبری معظم برای اقدام عملی و تشکیلاتی اقتصاد مقاومتی مثال قرارگاه فرماندهی را میزنند بدان معنی است که ما در وجوه مختلف اجرای کار، به همگرایی و حرکت جمعی و نه فردی نیاز داریم.
کلانتری با اشاره به بخش دیگری از فرمایشات رهبری در این خصوص، گفت: ایشان این راه را منطقی و انقلابی خواندند یعنی این که این بحث اقتصاد مقاومتی ریشه کاملاً عقلائی و منطقی داشته باشد و در عین حال برای اجرا نیاز به حرکت انقلابی و عزم ملی در همه زمینهها دارد.
وی گفت: در بحث گفتمانسازی و استدلالگری و تفکر روی مبانی اقتصاد مقاومتی باید بین اساتید و دانشجویان حرکتهای خودجوشی ایجاد شود و دانشگاهیان میتوانند بزرگترین استدلال گران و مبلغان اقتصاد مقاومتی و تعمیق مفاهیم آن در جامعه باشند.
وی گفت: از نگاه مقام معظم رهبری، "ظرفیتهای انسانی کشور" به عنوان واقعیتهای موجود مسیر اقتصاد مقاومتی بیان شد که دانشگاهها میتوانند در توانمندسازی این ظرفیت عظیم انسانی موثر باشند.
کلانتری با بیان این که رهبری معظم یکی از راههای سلطه آمریکا را تزریق بی اعتمادی به خود و نبود اعتماد به نفس بر شمردند، گفت: افزایش روحیه اعتماد به نفس و خود باوری از دیگر فاکتورهایی است که در این راستا میبایست در دانشگاهها برای اجرای آن برنامهریزی شود.
وی افزود: حذف روحیهی خود باوری و بیاعتمادی به خود موضوعی است که از ابتدای باز شدن پای بیگانگان در عرصههای سیاسی و اقتصادی کشور در دوران طاغوت ایجاد شده و زمینه سازی آن به بیش از یک قرن قبل باز میگردد و بازگرداندن کامل آن هم به همت و همگرائی و خستگی ناپذیری نیازمند است که البته با وجود ظرفیتهایی چون استعدادهای بالا و پیشینه تاریخی کهن و برخورداری از ایدئولوژی مطابق و منطبق با فطرت انسانی که همان مکتب اسلام و تشیع است، دور از دسترس نیست.
رئیس دانشگاه آیت الله حائری میبد در پایان بیان کرد: نقش دانشگاهها در "دانشبنیان شدن بخشهای مهم اقتصادی" که به عنوان پنجمین پیشنهاد مقام معظم رهبری برای اقدام و عمل اقتصاد مقاومتی مطرح شده نیز بسیار پر رنگ و حائز اهمیت است.
منبع: ایسنا
بخش نظردهی بسته شده است..