مسائل روحی و استرس پایه ایجاد سرطان به ویژه در بانوان

به مناسبت گرامیداشت هفته زن شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد به برگزاری یک گرد همایی با موضوع تغذیه و سلامت بانوان و پیشگیری از سرطان های رایج با حضور بانوان کارمند ادارات دولتی استان یزد اقدام کرد.

به گزارش یزدی نیوز در این مراسم دکتر شهناز نایب زاده رییس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: این شورا دغدغه ارتقای جایگاه بانوان  را دارد و در همه زمینه ها پشتیبان مهارت های بانوان خواهد بود و در این جهت اقدام به مهارت آموزی برای بانوان کارمند کرده است.
وی گفت: در دین اسلام که فقط اقدام و عمل و تقوا تفاوت بین انسانها را مشخص می کند تبعیض بین زن و مرد باید از جامعه اسلامی حذف شود و برای این کار این شورا در همه دستگاه های و ادارت باید دست به دست هم بدهند.
دکتر فاطمه پیغمبری آناتومیست و مدیر گروه آناتومی دانشکده پزشکی علی بن ابیطالب (ع) دانشگاه آزاد اسلامی یزد در این مراسم با اشاره به اینکه بانوان در برابر آسیب های روحی و روانی شکننده تر هستند،گفت: بانوان به علت اینکه در برابر مسائل حساس تر هستند و روحیه آنها آسیب پذیر تر است با هجمه افکار منفی و استرس و اضطراب در زندگی بیشتر امکان ابتلا به سرطان ها را دارند.
وی گفت: باورهای غلطی در مورد تعریف سلامت وجود دارد به طور مثال اغلب مردم سلامت را در اندامی متناسب می بینند در حالی که تعریف سلامت درگیر نبودن جسم و روح است و همچنین اینکه فرد بتواند از نظر اجتماعی فردی انعطاف پذیر باشد.
وی در خصوص سلامت بانوان گفت: هر چند رعایت در نوع تغذیه می تواند جسم انسان را سالم نگه دارد ولی روح به مراتب مهم تر است و آنچه قدرت تخریب بیشتری به ویژه در بانوان دارد روح است، چرا که مشکلات روحی منجر به مشکلات جسمی خواهند شد و روح و جسم در تعامل باهم هستند.
وی عامل اصلی سرطان ها را استرس و اضطراب در زندگی عنوان کرد و گفت: سرطان حتی  در دوران جنینی پایه گذاری می شود به طوری که استرس های مادر نقش مستقیمی در سلامت حال و آینده جنین دارد.
وی با تاکید بر اینکه سلامتی در بانوان به عنوان رکن  خانواده و اینکه در برخی تحقیقات ثابت شده زنان دارای یک نیروی جاذبه در منزل هستند، از اهمیت بیشتری برخوردار است، گفت: فقط یک مادر سالم از نظر جسمی و روحی، می تواند فرزندان سالمی تحویل جامعه دهد و جامعه سالم باشد.
وی گفت: پس از زایمان باید بیشتر مراقب بانوان باشیم چرا که بسیار مستعد افسردگی و دلتنگی هستند.
وی با بیان اینکه سلامت روان می تواند ژنتیکی هم باشد، افزود: سلامت روان و رضایت و امنیت شغلی بسیار مرتبط هستند و این تبعیض و تعصب ها در محیط کاری می تواند زمینه ساز استرس برای بانوان و به دنبال آن افزایش آمار سرطان در آنها باشیم در حالی که دین اسلام با تبعیض و تعصب مخالف است و انسان ها را برپایه تقوا می سنجد.
وی در خصوص تغذیه سالم عنوان کرد: بدن اغلب افراد دچار کم آبی است لذا باید  نوشیدن به اندازه آب و مدیریت ذهن برای اینکه کی باید غذا بخوریم رعایت شود چراکه برخی افراد در هنگام  استرس یا زمان های متفاوت  همیشه در روز به دفعات در حال غذا خوردن هستند و این گرسنگی کاذب اشتباه است.
در پایان از بانوان برگزیده دانشگاه های آزاد اسلامی واحد یزد با حضور اسلامی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد تجلیل شد.
 

بخش نظردهی بسته شده است..