یزد؛ مرور ۹۴، افق ۹۵
استان در سال گذشته تجربههای تلخ و شیرین بسیاری را پشت سر گذاشت اما مهمترین اقدام دولتمردان در استان طی سال 94 شناسایی ظرفیتهای مناسب برای بهرهبرداری در دوران پساتحریم بوده است.
به گزارش یزدی نیوز استان در سال گذشته تجربههای تلخ و شیرین بسیاری را پشت سر گذاشت اما مهمترین اقدام دولتمردان در استان طی سال ۹۴ شناسایی ظرفیتهای مناسب برای بهرهبرداری در دوران پساتحریم بوده است.
ثبات نرخ ارز، کاهش تورم و موفقیتهای کشور در عرصه سیاست خارجی و برجام، مهمترین دستاوردهای ایرانیان در سال گذشته بود و امسال نیز بسیاری در انتظار برای بهرهبرداری از این دستاوردها و برنامهریزی برای آن هستند.
هر چند سال گذشته فرصت کافی برای بهرهبرداری از دوران پسابرجام در اختیار نبود اما ۱۲۰ هیات تجاری و اقتصادی در این فرصت به ایران سفر کردند که برخی از آنها از استان نیز بازدیدهایی داشتند.
همچنین طی سال ۹۴ اتفاقات زیادی در حوزه فرهنگی و شهری یزد رخ داد که مرور آنها خالی از لطف نیست.
فرش قرمز برای سرمایهگذاران
مدیر کل اقتصاد و دارایی استان آغاز تلاشهای جدید برای جذب سرمایهگذاران را مهمترین اتفاق اقتصادی سال گذشته در استان عنوان کرد.
«علی نمازی» با تاکید بر اینکه بر اساس پیش بینیها سال جدید سال رونق اقتصادی کشور است، افزود: ۷۱ فرصت اقتصادی استان با اطلاعات تخصصی در اختیار سرمایهگذاران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: برای تحقق فرصتهای سرمایهگذاری به ۲۲هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.
به گفته مدیر کل اقتصاد و دارایی استان، این طرحها در حوزههای عمرانی، صنعتی، گردشگری، خدماتی، معدن، تجارت، انرژیهای تجدید پذیر و کشاورزی تدوین شده است.
وی اظهار کرد: ۸ فرصت شاخص سرمایهگذاری استان نیز از سوی استاندار تعیین شده و در دستور کار مرکز خدمات سرمایهگذاری استان قرار گرفته است.
موسیقی و تئاتر یزد جان گرفت
سال گذشته، یکی از فعالترین حوزههای یزد، حوزه فرهنگی بود و رویدادهای مهم فرهنگی ، نگرش خوب مسئولان فرهنگی را نسبت به حوزه فرهنگ نشان داد.
رویدادهای فرهنگی آثار خوبی را برای استان به همراه داشت. در سال ۹۴ همزمان با برگزاری جشنهای دهه فجر انقلاب اسلامی، شاهد برپایی جشنواره تئاتر استانی و جشنواره شعر نماز و نیایش بودیم که با استقبال خوبی از سوی هنرمندان استان همراه شد.
همچنین از رویدادهای مهم حوزه کتاب و کتابخوانی میتوان به تدوین طرح «یزد، پایتخت کتاب» و برگزاری دومین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب اشاره کرد.
امسال ۷۰ روستا نامزد دریافت عنوان «روستای دوستدار کتاب» بودند که در این میان روستای «شمسی» از استان به عنوان یکی از ۱۰ روستای برتر دوستدار کتاب انتخاب شد.
برگزاری هشتمین نمایشگاه کتاب البته این بار در سطح بینالمللی را هم میتوان به عنوان یک اقدام فرهنگی شاخص نام برد. با توجه به ظرفیتهای مطلوبی که از سوی ناشران و پژوهشگران یزدشناسی دیده میشود؛ پس از تلاشی ۲۰ ساله، طلسم برگزاری نمایشگاه کتاب سال یزد در سال ۹۴ شکسته شد و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با دادن فراخوانی، ناشران و پژوهشگران یزدی را به پیگیری موضوعهای مختص یزد دعوت کردند.
سال فعالیتهای خوب فرهنگی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: مسئولان فرهنگی با توجه به تغییر رویکرد دولت تدبیر و امید نسبت به حوزه فرهنگ، تلاش خوبی را برای بهبود وضع فرهنگی استان انجام دادند و سال۹۴ را میتوان بیشک سال بهبود مطلوب رویدادهای مهم فرهنگی دانست.
«محمدعلی غیاثی ندوشن» افزود:در تلاش هستیم که وضعیت حوزه کتاب و کتابخوانی استان را بهبود و سطح پژوهشهای فرهنگی را نیز ارتقا بخشیم.
به گفته وی در جشنواره پایتخت کتاب ایران ۱۰۰ شهر با حدود ۱۴۰۰ برنامه، طرح و ایده با محوریت ترویج فرهنگ کتابخوانی شرکت کردند که از آن میان ۱۵ شهر به مرحله نیمهنهایی داوریها راه یافتند و در نهایت استان، نامزد نیمه نهایی پایتخت کتاب ایران دربین۱۰۰شهر شرکتکننده شد.
وی ادامه داد: امسال در حوزه هنرهای مختلف از جمله موسیقی و تئاتر با برگزاری دورههای آموزشی و ساماندهی بیشتر از هنرها در تلاش برای ارتقای بیشتر این هنر در استان با توجه به ظرفیتهای استان هستیم.
ارسال پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به یونسکو
در سال ۹۴، بافت تاریخی و زنده یزد با تلاش مسئولان میراث به عنوان نخستین شهر خشتی زنده دنیا به نمایندگی از ایران، نامزد ثبت شدن در فهرست آثار جهانی یونسکو شد.
به گفته مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، ثبت جهانی این بافت، حاصل تلاشهای مسئولان میراث فرهنگی استان و دیگر دستگاهها خواهد بود و اینک پرونده ثبت جهانی در یک قدمی ثبت جهانی است.
«محمدمهدی شرافت» افزود: یزد با تکیه بر بافت تاریخی خود، در تلاش برای بهرهگیری از ظرفیتهای مطلوب خود در بهرهگیری از حوزه گردشگری است.
وی ادامه میدهد: اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان برای رونق گردشگری استان یک طرح ۵ ساله در قالب طرح «سال خوشآمدگویی به یزد» تنظیم کرده است تا با کاهش نقاط ضعف زیرساختی در حوزه گردشگری و بعد از اتفاقات خوبی که در پسابرجام افتاده است یزد به نحو بهتری از ظرفیت خود در این حوزه بهرهمند شود.
شرافت افزود: بیشک سال۹۴ سال رونق گردشگری استان بوده و با توجه به افزایش ورود گردشگران خارجی، کاهش سن گردشگران و افزایش زیرساختهای گردشگری در سال94 شاهد رونق گردشگری بودیم. به گفته این مسئول، در سال94 شاهد وقوع رویدادهای مهم دیگری نیز در حوزه گردشگری بودیم که از جمله آنها میتوان به معرفی شهرهای میبد و یزد به عنوان شهرهای خلاق، انتخاب ۱۱شهر به عنوان شهرهای نمونه گردشگری، انتخاب یزد به عنوان پایتخت نساجی کشور اشاره کرد. به گفته او، انتخاب شهر میبد به عنوان شهر سفال ایران نیز درحال پیگیری است که نقطه عطفی در گردشگری،صنایع دستی و میراث فرهنگی است.
رشد ۱۵ درصدی گردشگری استان
شرافت با بیان رشد گردشگری در سال ۹۴ میگوید: با توجه به اهمیت دادن دولت جدید به مقوله گردشگری شاهد رشد ۱۵درصدی گردشگران به استان در سال گذشته بودیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، میافزاید: طرح بهسازی مجموعه امیرچخماق و کفسازی و بدنهسازی خیابان مسجد جامع مهمترین عملکرد این اداره کل با مشارکت شهرداری در حوزه میراث و گردشگری بود.
تکمیل طرحهای نیمه تمام شهری در اولویت
شهر یزد به عنوان مرکز استان، همواره مورد توجه ویژه قرار داشته است و در سال94 نیز طرحهای مختلفی برای عمران هر چه بیشتر این شهر اجرا شده که برخی از آنها به پایان رسیده و برخی تا سال جاری ادامه یافته است. شهردار یزد یکی از اقدامات شهرداری برای تغییر چهره شهر و افزایش نشاط و شادابی شهروندان را توسعه فضای سبز یزد عنوان کرد.
«محمدرضا عظیمیزاده» گفت: خریداری کارخانه جنوب به وسعت۳/۶ هکتار و تبدیل آن به یک مرکز فرهنگی، تفریحی و رفاهی عمومی، مهمترین اقدام شهرداری برای توسعه فضای سبز شهری و ایجاد مراکز رفاهی-تفریحی بود.
وی یکی از عمدهترین اقدامات در پارکهای شهر را تامین روشنایی عنوان کرد و افزود: اصلاح مبلمان پارکها، کفسازی، نصب وسایل بازی کودکان و وسایل بدنسازی هم با جدیت در پارکهای شهر دنبال شده است.
وی از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته در حوزه فضای سبز شهر را استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز عنوان کرد. وی همچنین به توسعه برخی از پارکهای شهری از جمله پارک حسن آباد و پارک مهرآوران در سال گذشته اشاره کرد. شهردار یزد از مهمترین طرحهای عمرانی شهرداری را ساخت پلهای غیرهمسطح عنوان کرد و گفت: ساخت تقاطع غیرهمسطح میدان آیتالله خاتمی برای کاهش ترافیک این میدان و رفع گرههای ترافیکی به تازگی آغاز شده است.
وی ادامه داد: اجرای پلهای غیرهمسطح تقاطع راهآهن به ویژه پل دانهسا برای حل مشکلات ترافیکی شهر و ایجاد دسترسی ایمن برای شهروندان در حال اجرا است که در سال جاری تکمیل خواهد شد.
عظیمیزاده همچنین به شروع عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح میدان خاتمی اشاره کرد و گفت: این تقاطع نیز در ۳ماه نخست امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه ترافیک را تلاش برای کاهش تصادفات و تلفات معابر شهر به ویژه تلفات عابران پیاده عنوان کرد و گفت: نصب دوربینهای کنترل سرعت یکی از مهمترین اقدامات شهرداری برای کاهش سرعت رانندگی در شهر به عنوان اصلیترین عامل تلفات معابر درون شهری است.
عظیمیزاده اظهار امیدواری کرد که با اقدامات شهرداری برای کنترل ترافیک شهر و کاهش سرعت رانندگی غیرمجاز، تلفات عابرپیاده شهر که در رتبه بالای کشوری قرار دارد، در سالجاری به حداقل برسد کمااینکه شاهد نتایج مطلوب نصب دوربینهای کنترل سرعت در شهر، کاهش تصادفات و کاهش تلفات هستیم.
شهردار یزد درباره اقدامات انجام شده در بافت تاریخی نیز گفت: ساماندهی خیابان مسجد جامع، بدنهسازی خیابان امام خمینی(ره)، ساماندهی میدان تاریخی امیرچخماق و میدان بعثت و کفسازی و بدنهسازی معابر بافت تاریخی مهمترین اقدامات شهرداری در بافت تاریخی شهر در سال ۹۴ است. وی همچنین به مرمت آسفالت معابر بافت تاریخی اشاره و اظهار کرد: تعدادی سرویس بهداشتی سیار هم برای بافت تاریخی شهر خریداری شده است که به زودی در بافت نصب خواهد شد.
اولویتهای سال جدید
شهردار یزد اولویتهای سال آینده شهرداری را رسیدگی به محلات و ساماندهی و نگهداری شهر اعلام کرد و افزود: توزیع عادلانه درآمد شهرداری و اتمام طرحهای نیمهتمام در سال ۹۵ با جدیت دنبال خواهد شد چرا که شهرداری با توجه به وضعیت درآمدی برای سال آینده، برنامه خاصی را تعریف نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان بازوان توانمند شهرداری برای مدیریت شهر هستند، خواستار رعایت حقوق شهروندی و همراهی و همکاری آنها برای مدیریت شهر شد و اظهار امیدواری کرد که شهر یزد با تلاش شهرداری و همراهی شهروندان روز به روز آبادتر شود.
عظیمیزاده ایجاد ۲۰ فضای ورزشی روباز در محلههای شهر را از اولویتهای سال جدید عنوان و بیان کرد: در سال جدید تجهیز و بهرهبرداری از این فضاها برای افزایش نشاط و شادابی شهروندان در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین از آغاز عملیات اجرایی بلوار دکتر پیرنیا خبر داد و گفت: مرمت کارخانه جنوب هم به عنوان یک مجتمع رفاهی، تفریحی و فرهنگی در سال جاری آغاز میشود و سپس طرح این مجتمع به اجرا در خواهد آمد.
همشهری یزد
بخش نظردهی بسته شده است..