مرگ ۳۰۰ ایرانی در تصادفات نوروزی
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به حوادث ترافیکی ایام نوروز اظهار کرد: در این ایام حدود 300 نفر در تصادفاتِ منجر به فوت، تاکنون جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش یزدی نیوز سردار تقی مهری اظهار کرد: این تلفات نتیجه تخلف بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ راننده متخلف بوده است.
وی ادامه داد: قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در سال ۸۹ تصویب و در سال ۹۰ اجرایی شد که خوشبختانه از زمان اجرایی شدن این قانون ما شاهد تغییرات خوبی در حوزه ترافیک در کشور بودهایم.
مهری تصریح کرد: در سال ۸۴ حدود ۲۸ هزار کشته در اثر تصادفات در کشور داشتیم اما این رقم تا پایان سال ۹۳ به ۱۶ هزار و ۸۷۹ نفر رسیده است که نشان دهنده کاهش بیش از ۱۰ هزار نفری تلفات بود البته هنوز رقم ۱۶ هزار نفر نیز بسیار بزرگ است.
وی با بیان این که مردم ما نسبت به گذشته قانونمندتر شدهاند، عنوان کرد: اقدامات فرهنگی و آموزشی نظیر همیاران پلیس، راهوران محله، فعالیتهای بهیاران در روستاها، فرهنگیاران ترافیک و بهره گیری از ظرفیت بازرسان نامحسوس که تعدادی از هموطنان ما به صورت داوطلبانه در آن شرکت کردهاند از اقداماتی بوده که برای فرهنگسازی در حوزه ترافیک صورت گرفته است.
وی با اشاره به وضعیت تصادفات عنوان کرد: جاده، ایمنی خودرو و رانندهها عامل اصلی در بحث تصادفات هستند و خوشبختانه ما شاهد تغییرات زیادی در رفتار رانندگان بودهایم .
رییس پلیس راهور ناجا در خصوص افزایش جریمهها گفت: برخی از جریمهها بر اساس مصوبه هیات وزیران افزایش یافت. جریمه حدود ۴۰ تخلف از ۱۷۱ مورد رفتار متخلفانه از ۲۰ درصد به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: این جریمه تنها برای متخلفانی است که رفتار خطرناک داشتهاند و اثر آن برای رانندگان متخلف است.
وی با اشاره به وضعیت ترافیکی کشور آن را خوب توصیف کرد و افزود: البته ما به این وضع قانع نیستیم و باید به سمت بهتر شدن آن با بهرهگیری از امکانات مختلف گام برداشت.
وی در خصوص نقاط حادثهخیز در کشور اظهار کرد: در کشور ما بیش از ۵۰۰۰ نقطه حادثهخیز وجود دارد که باید اقدامات زیادی در جهت ارتقاء ایمنی جادهها، خودروها و نیز فرهنگ ترافیکی داشته باشیم.
رییس پلیس راهور ناجا در مورد طرح نوروزی امسال عنوان کرد: وضعیت طرح نوروزی امسال از ۲۵ اسفند ماه تا ۱۵ فروردین ادامه خواهد یافت و با هماهنگی کلیه دستگاههای خدماتی و امدادرسانی فعالیت خود را آغاز کردیم که خوشبختانه هماهنگی خوبی در این زمینه وجود داشت و کارکنان ما با آمادگی کامل در بعد انتظامی و ترافیکی به صحنه آمدند. پلیس آمادگی صدرصدی برای ارائه خدمات دارد.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری در مورد وضعیت استان خراسان رضوی عنوان کرد: این استان یکی از پرترددترین استانها در نوروز بود و وجود مرقد مطهر حضرت رضا(ع) موجب مسافرتهای زیادی به مشهد میشد.
وی با بیان این که وضعیت استان نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بوده است، تصریح کرد: میزان تلفات در استان خراسان رضوی بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته و از سوی دیگر خدمات ترافیکی و انتظامی نیز افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: با این حال در استان خراسان رضوی میانگین سرعت نسبت به میانگین کشوری افزایش دارد و بالا بودن سرعت در اینجا بیشتر است که شاید یکی از علتهای آن این باشد که مردم علاقمندند هر چه زودتر خود را به مرقد مطهر حضرت رضا (ع) برسانند.
وی تاکید کرد: توصیه ما این است که افراد با سرعت مطمئن تردد کنند و حتما استراحت داشته باشند.
وی اضافه کرد: حدود ۴۰ درصد تصادفات استان از نوع واژگونی است که لازمه رفع این مساله دقت لازم در رانندگی است. ما توصیه میکنیم رانندگان پس از هر دو ساعت رانندگی به میزان ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشند.
وی در بخش انتهایی سخنان خود در پاسخ به این سوال که چرا جریمههای اعلامی پس از مدت زیادی و با قیمتهای بالا به مردم اطلاعرسانی میشود، گفت: ما برای اطلاع رسانی به مردم سامانه راهور ۱۲۰ و شماره پیامکهایی را اعلام کردهایم که میتوانند از طریق آن از میزان جریمهها و نمره منفی خود اطلاع داشته باشند و مشکل و محدودیتی از نظر دسترسی وجود ندارد.
وی ادامه داد: همچنین سامانه راهور ۱۲۰ این امکان را فراهم کرده که افراد جریمه خود را به صورت اینترنتی پرداخت کنند و احتیاجی به مراجعه به بانک وجود نداشته باشد.
وی همچنین از آغاز طرح دیگری در این رابطه خبر داد و گفت: از پایان سال گذشته طرح دیگری اجرایی شده که افراد میتوانند بر اساس آن انتخاب کنند که جریمههای خود را به صورت تدریجی پرداخت نمایند. این زمینه در پلیس راهور فراهم شده است.
وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: استان فارس از نظر تصادفات آمار بیشتری نسبت به سایر استانها داشته که این مساله به دلیل پهناور بودن این استان است.
در ایام نوروز همه مردم قصد مسافرت دارند که طبیعتا تمام امکانات ما پاسخگوی این نیاز نخواهد بود و این وضعیت شرایط ما را متفاوت میکند.
به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: با این حال با بهرهگیری از تجهیزات جدیدی که در اختیار داریم و دوربینهای نظارتی وضعیت ما در کنترل این مساله خوب است و البته قرار است تا دو سال آینده بیش از ۱۸ هزار دستگاه دوربین در کشور نصب شود.
بخش نظردهی بسته شده است..