اختلاف هاشمی و روحانی رویای اصولگرایان

به گزارش یزدی نیوزخبرهای گوشه و کنار حکایت از این دارد که با توجه به نزدیکی موعد انتخابات هفتم اسفندماه تندروها از آخرین حربه‌ها و ترفندهای تخریبی – تبلیغاتی خود چون تفرقه افکنی برای زمین زدن جریان اعتدال و آسیب رساندن به جبهه اصلاحات بهره می‌برند. برخی از تحلیلگران سیاسی معتقدند که این ترفندها نگرانی و هراس آنها را از نتیجه انتخابات هفتم اسفندماه نشان می‌دهد. امروز آنها این اطمینان را به خوبی کسب کردند که اقبال عمومی به اصلاحات و جریان اعتدال در کشور است. آنچه که در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی «آرمان» با جلال جلالی‌زاده نماینده اسبق مجلس است.

 
تندروها به دنبال اختلاف افکنی میان آیت‌ا… هاشمی و روحانی هستند آیا این مساله به آن مفهوم نیست که تندروها نسبت به آینده خود نگرانند و می‌دانند که اقبال عمومی در هفتم اسفند ماه با هاشمی و روحانی است؟
 
یکی از ترفندهای مخالفان همواره این بود که در میان همفکران و همراهان تفرقه ایجاد کنند. با تفرقه اندازی میان جریان هان موافق و همراه برای خود شانس و اقبال در میان مردم بخرند. تندروها در تلاشند تا با ایجاد تفرقه میان اصلاح‌طلبان و اعتدالگراها آنها را نسبت به یکدیگر بدبین کنند. این روش به هر روی شیوه اخلاقی و صحیحی نیست. در عین حال تصور نمی‌رود که میان آیت‌ا… هاشمی و روحانی با وجود شناخت و دوستی دیرین و مشارکت و مشابهت‌های تفکر سیاسی اختلافی وجود داشته و از سویی ترفند تندروها کارگشا باشد. تفرقه افکنی میان یاران اعتدال نتیجه انتخابات را به نفع تندروها تغییر نمی‌دهد. در نهایت این ترفندها و حربه‌های انتخاباتی با هدف جلب رای مردم و ضربه زدن به یاران اعتدال به جایی نخواهد رسید. امروز آنها از رای هاشمی و روحانی هراس دارند. امروز آنها باید بدانند که با ایجاد سوءظن و بدبینی در جبهه اعتدال نمی‌توانند به اهداف خود برسند چراکه این جریان نه‌تنها متوقف نخواهد شد بلکه روز به روز در حال رویش و زایش است.
 
ستادهای انتخاباتی چه نقشی در جمع‌آوری آرا برای اصلاح‌طلبان می‌توانند داشته باشند؟
 
ستادهای انتخاباتی می‌توانند یک وسیله ارتباطی بسیار مهم میان کاندیداها و مردم باشند. مردم با ورود به این مراکز با افکار و اندیشه‌ها، موضع‌‌گیری‌های سیاسی و برنامه‌‌های کاندیداها آشنا می‌شوند و با توجه به اینکه در کشور ما رسانه‌ها در جریان انتخابات آن طور که باید و شاید فعال نیستند و ما رادیو و تلویزیون خصوصی در کشور نداریم و مردم نمی‌توانند نامزدهای انتخاباتی خود را کاملا بشناسند از سویی جریان اصولگرا از نظر مالی و امکانات تبلیغاتی قوی‌تر از اصلاح‌طلبان هستند؛ ستادهای انتخاباتی می‌توانند ابزار مفیدی برای ارتباط میان مردم و کاندیداهای اصلاح‌طلبان باشند و همچنین وسیله‌ای برای تبیین افکار و اندیشه نامزدهای انتخاباتی.
 
امروز حداد عادل از این سخن به میان آورد که صدای پای مجلس ششم را می‌شنوم، تعبیر شما از این سخن چیست؟
 
برخی می‌خواهند با اتهام زدن به اصلاحات خود را مطرح کنند. باید دید که حداد عادل برای چه این سخن را مطرح می‌کند؛ آیا به خاطر توقعی است که از ورود خود به مجلس دهم دارد. باید به ایشان گفت هر دوره‌ای شرایط خاص خود را دارد. مجلس ششم مجلس قدرتمند و اثرگذاری بود. امروز در این دوره از انتخابات، مردم با توجه به تجربیات هشت‌سال گذشته رغبتی به حضور دوباره تندروها در مجلس ندارند. اکنون آمادگی تشکیل یک مجلس قدرتمند و اثرگذار در مردم ایجاد و این مساله منجر به نگرانی و هراس برخی‌ها شده است. به همین دلیل مانند همیشه آنها منافع خود را در اتهام‌زنی به اصلاحات می‌بینند تا با ایجاد فضای سوء ظن در میان مردم رقیب را از صحنه خارج کنند.
 
نتیجه انتخابات هفتم اسفند را چگونه می‌بینید؟
 
انتخابات پیش رو بسیار مهم است زیرا اصولگراها و جریان‌های مخالف اصلاحات و دولت همه توان خود را برای ورود به مجلس و پیگیری اهدافشان به کار گرفته‌اند تا از حضور اصلاح‌طلبان اصیل، محبوب و بانفوذ در جریان انتخابات جلوگیری کنند. اما با توجه به جهت‌گیری افکار عمومی و استقبال روزهای اخیر هواداران و حامیان اصلاح‌طلبان می‌توان گفت که اقبال عمومی نسبت به اصلاحات در انتخابات پیش رو بسیار بالاست. اما نتیجه انتخابات به حضور مردم در هفتم اسفند ماه بازمی‌گردد. در صورت حضور و مشارکت بالا می‌توان با اطمینان بیشتری گفت که نتیجه به نفع اصلاح‌طلبان خواهد بود.

بخش نظردهی بسته شده است..