آزموده را، آزمودن خطاست

هر ایرانی با شرایطی که در قانون مشخص شده می‌تواند در تمام انتخابات به عنوان انتخاب کننده یا انتخاب شونده شرکت کند مردم هم آزادانه پس از طی مراحل می‌توانند به کاندیداهای مورد نظر خود رای بدهند. معمولا در هر دوره‌ای افرادی از گروه‌ها و احزاب و انجمن‌ها نام عده‌ای از فعالان سیاسی را مطرح و یا ضمن سفر به شهرها و استان‌ها آنها را به شرکت در انتخابات تشویق می‌نمایند که در این زمینه فعالانه حضور داشته باشند در این شماره بر اساس ضرب‌المثل معروف «آزموده را آزمودن پیشمانی آرد» و آن طور که گفته‌اند:
تباهی روزگار خود فزایم
چو چیز آزموده آزمایم
روان را رنج بیهوده نمایی
که چندین آزموده آزمایی ۱
نویسنده این سطور در نظر دارد با دهها شاهد و دلیل که در ۹ سال اخیر بخش‌هایی از آن را در ستون انعکاس آیینه درج نموده، با عنایت به نزدیک شدن ایام انتخابات مجدداً بدان اشاره ‌کند و آرزو نماید برای سومین بار خط و شیوه محمود احمدی‌نژاد و همفکرانش بر این سرزمین حکمرانی نکند و مردم را دیگر بار دچار بلیه دوران حکومت نهم و دهم ننماید.
آیت‌ا… عبدا… جوادی‌آملی، با اشاره به موضوع اختلاس‌ها در کشور گفت: «مشکلاتی به مملکت ما ضربه وارد کرده که نخست اختلاس است و دیگری سوء مدیریت که اینها کمر نظام را شکسته‌اند. ایشان در دیدار شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: بیت‌المال حسابش در قیامت معلوم است اما در این دنیا بنا به فرموده حضرت علی(ع) بیت‌المال یک مرتع سرسبز است که اگر در جایی غیر از خودش و خدمت به مردم مصرف شود بیماری و‌با می‌شود که آبروریز خواهد بود و همه از آن مطلع خواهند شد. مسئولان باید در مصرف بیت‌المال دقت کنند و همین دادگاه اختلاس نفتی بیماریی شده است که آبروی نظام را خدشه‌دار کرده و اگر به این جمله گهربار حضرت علی(ع) گوش داده بودیم امروز آبروی ما در دنیا حفظ می‌شد و من از خداوند می‌خواهم که به ما آبرو عطا کند. آیت‌ا… جوادی‌آملی ادامه داد: ما در این کشور همه چیز داریم و خداوند نعمت خودش را برای ما قرار داده و این در حالی است که یک‌صدم جمعیت دنیا را داریم، ۱۰ درصد از منابع دنیا در کشور ما قرار دارد ولی متأسفانه این اختلاس‌ها ضربه زیادی را به مردم و کشور وارد کرده است.»2
سیاستمداری که سال‌ها در سمت‌های اداری و در رده‌های مختلف از قبیل شهرداری، استانداری، ریاست جمهوری فعالیت و مسئولیت داشته آیا نمی‌داند در یکی دو هفته آخر دوران مدیریتش نباید مجوز دانشگاه به نام خود و یاران نزدیکش صادر کند و یا از بیت‌المال وجه به حساب شخصی واریز ننماید تا در مظان اتهام قرار نگیرد. اگر سازمان‌ها و نهادهای نظارتی به هر دلیل با دولتی که خود را پاکترین دولت تاریخ و یا حکومت عدالت‌گستر می‌دانست در آن ۸ سال مماشات نموده‌اند وقت آن است که بر اساس مدارک موجود به وظایف شرعی و قانونی عمل نمایند. گرچه شواهد امر حکایت از آن دارد که پرونده متخلفان و مفسدان اقتصادی، زمین و کوه و دریا و جنگل و گردنه خواران و غیره در حال رسیدگی است و باعث امیدواری مردم خواهد بود.
«دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اما از یک تخلف دیگر دولت سابق هم توضیحات بیشتری می‌دهد و می‌گوید: دانشگاه جامع ایرانیان یک دانشگاه غیر انتفاعی و خصوصی است که در دو هفته پایانی کار دولت قبل تاسیس شد و در صدور مجوز آن و تخصیص اعتبار از محل بودجه نهاد ریاست‌جمهوری، سوء‌جریان به وقوع پیوسته است. شاهد این مدعا روند زمانی شتاب‌زده تاسیس و شکل‌گیری این دانشگاه و تخصیص غیرقانونی اعتبار به عنوان سرمایه تاسیس از محل منابع نهاد ریاست‌جمهوری در دو هفته پایانی کار دولت است. مصوبه‌ای در دولت به ‌منظور جواز کمک نهاد ریاست‌جمهوری به برخی اشخاص حقیقی و حقوقی تحت عنوان فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی صادر می‌شود بدون آنکه در جلسه، ذکر نامی از دانشگاه جامع ایرانیان باشد. در حال حاضر پرونده این مصوبه که مبنای قانونی این اقدامات قرار گرفته است، در مرجع قضایی در حال رسیدگی است. در نهایت مورخ ۱۲/۵/۱۳۹۲ و در آخرین روز کاری دولت قبل با امضای آقای «ح. ب» مبلغ ۱۶ میلیارد تومان به حساب شخصی مشترک رییس‌جمهور وقت با وی، واریز می‌شود. البته با اشکال دیوان محاسبات کشور و پیگیری دولت یازدهم این وجوه مجددا به حساب نهاد ریاست‌جمهوری بازگردانده شد.
در تاریخ ۵/۶/۱۳۹۲ حسابرس کل هیات حسابرسی دیوان محاسبات کشور این امر را خلاف قانون ابلاغ کرده و بر بازگشت آن تاکید می‌کند و روز بعد از آن با اعلام دادسرای دیوان محاسبات کشور، حساب‌ شخصی رییس‌جمهور سابق و آقای «ح. ب» مسدود می‌شود و با پیگیری‌های مکرر معاون کل محترم نهاد ریاست‌جمهوری در تاریخ ۱۱/۷/۱۳۹۲ این وجه به حساب نهاد باز می‌گردد. وی افزود: پرونده قضایی رسیدگی به دانشگاه ایرانیان مفتوح است، ضرورت دارد مرجع قضایی بررسی کند که چگونه طی کمتر از دو هفته پایانی کار دولت مجوز این دانشگاه صادر و شروع به‌ کار می‌کند، بدون اینکه به ثبت رسمی برسد و از محل بودجه دولت به بهانه کمک به آن به حساب شخصی این افراد کارسازی شود. انتظارمان از دستگاه قضایی این است که این پرونده را با سرعت بیشتری رسیدگی کند. امیدواریم مسوولانی که در این رابطه نقش داشتند پاسخگوی عملکردشان باشند.»3
نه تنها اصلاح‌طلبان بلکه عده‌ای از اصول‌گرایان هم آرزو می‌کنند عموم مردم اجازه ندهند تفکر احمدی‌نژاد‌ی‌ها بار دیگر بر این سرزمین حاکم شود حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان در فاصله شش ماه مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به بررسی فضای انتخاباتی حاکم بر جریان‌های سیاسی و افراد موثر در این دو انتخابات می‌پردازد و می‌گوید:
«دعا می‌کنم تفکر احمد‌ی‌نژاد دیگر هیچ‌گاه به ملت ایران تحمیل نشود. مدتی است که زمزمه‌هایی از فعالیت‌های انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد و اطرافیانش شنیده می‌شود. از جلسات دفتر ولنجک رییس‌جمهور پیشین گرفته تا همایش‌های گاه و بیگاهی که احمدی‌نژادی‌ها برگزار می‌کنند و بازار سفرهای استانی هم داغ است. این فعالیت‌ها، شایعات زمینه‌چینی برای حضور مجدد احمدی‌نژاد در قدرت را قوت می‌بخشد. غرویان در این زمینه می‌گوید: من که شخصا دعا می‌کنم که هیچ وقت افکار و مشی آقای احمدی‌نژاد بار دیگر بر ملت ایران تحمیل نشود و این از دعاهای بنده است که این مصیبت‌ها بار دیگر در کشور ایران و ملت ایران توسط آن افکار و مشی ایشان حاکم نشود. البته حدس می‌زنم اکثریت ملت به خصوص فرهیختگان و آن‌ها که دانش بالاتری دارند متوجه شدند که واقعا چه مصیبت‌هایی بر ملت ما در این هشت سال وارد شد. وی می‌افزاید: توده مردم هم آگاه‌تر و متوجه‌تر شده‌اند. نخبگان باید تلاش کنند که توده مردم را آگاه‌تر کنند تا بار دیگر به آن طرز فکر رای داده نشود ولی در عالم سیاست هر اتفاقی ممکن است بیفتد. تلاش دولت سابق هم این است که باز قدرت را در دست بگیرد ولی ما امیدواریم و دعا هم می‌کنیم که چنین اتفاقی نیفتد و مردم را هم آگاه می‌کنیم که به چنین نمایندگانی با آن طرز تفکر و افراط گری‌ها و تندروی‌ها رای ندهند. در دو سال پایانی دولت احمدی‌نژاد برخی از اصولگرایان او را به خاطر خانه‌نشینی ۱۱ روزه و ارتباط با اسفندیار رحیم مشایی از جریان اصولگرایی خارج دانستند و حتی پس از پایان دوران ریاست جمهوری‌اش از او برائت جستند. هر چند او هیچ ‌گاه خود را وام‌ دار گروه خاصی ندانست و حتی زنده شدن جریان اصولگرایی را از دم مسیحایی خود در انتخابات ۸۴ می‌دانست…
آقای احمدی‌نژاد هم به اعتبار این‌که دم از امام زمان(عج) و مدیریت امام زمانی می‌زند در دایره اصولگرایی گنجانده شده است. او خاطر نشان می‌کند: من خودم در یک سخنرانی ۲۲ بهمن از احمدی نژاد شنیدم که در آخرش گفت که از نیروی انتظامی، استاندار و… تشکر می‌کنم، از امام زمان هم تشکر می‌کنم! انگار که امام زمان هم یکی مثل بقیه مسئولین است! طوری حرف زد که من تعجب کردم و انگار ارتباط مستقیم با امام زمان (عج) دارد. این کارها برای عوام‌فریبی بود و بعضی‌ها این‌ها را شاخصه اصولگرایی می‌دانستند.»4
خبرها حکایت از آن دارد که احمدی‌نژاد قرار است به وقتش پاسخ لازم را بدهد مردم مومن و صبور و انقلابی ایران می‌دانند او سال‌ها ادعا می‌کرد اسامی مفسدان اقتصادی را در جیب و کیف خود دارد گر چه هیچگاه نام آنها اعلام نگردید اما با کمال تاسف و تاثر باید گفت تنها یکی از کسانی که توانسته است با امکاناتی که در دولت احمدی‌نژاد برایش فراهم گردیده به آلاف و الوف دست یابد بابک زنجانی است که درباره ثروت کلان و نجومی وی می‌گویند: «چنانچه ثروت دوباره مردم ایران از جیب‌های بابک زنجانی به بیت‌المال برگردد،‌ می‌توان، هزاران کیلومتر مسیر آسفالتی برای تردد ایرانیان به سایر شهر‌های ایران ایجاد کرد، بیش از ۱۰۰ بیمارستان تخصصی سرطان در سراسر کشور تاسیس کرد، ده‌ها هواپیما و کشتی برای بازرگانان و تاجران تهیه کرد، هزاران کیلومتر خط لوله آب‌رسانی کشاورزی و آشامیدنی به روستاها کشید، می‌توان هزاران مدرسه در سراسر کشور ساخت و بیش از ۱۰ استان را به طور کامل آباد کرد و با تاسیس صد‌ها کارخانه تولیدی و شرکت‌های فرآورده‌های نفتی میلیون‌ها جوان متمدن، باهوش و تلاشمند را مشغول به کار و از کاهش بی‌رویه طلاق در کشور جلوگیری کرد. صد‌‌ها مرکز ترک اعتیاد، نگهداری از کودکان بدسرپرست و کودکان معلول راه‌اندازی کرد تا دیگر خانواده‌ای نگران مشکلات فرزند مریضش نباشد، و هزاران مورد دیگر می‌شود انجام داد به شرط آنکه پول‌‌های ملت عزیزمان از جیب‌های متهم بزرگ نفتی دوباره به بیت‌المال برگردد.»5
صد البته مردم، از درک و بینش سیاسی کارآمد و توانمندی برخور دارند و نیازی به هدایت جریانات سیاسی ندارند و مسایل و حوادث کشور را بخوبی تحلیل می‌کنند در گزینش و انتخاب خود بهترین‌ها را انتخاب خواهند کرد و از طرفی عهد و پیمانی با کسی ندارند و عقد اخوتی با کسی نبسته‌اند هرگاه تشخیص دهند که فرد اصلح کیست او را بر می‌گزینند و برای این تشخیص بهترین معیار عملکرد گذشته افراد است. بنابراین شایسته است که همه ما به خواست و اراده مردم تمکین کنیم و در برابر انتخابشان سر تسلیم فرود آوریم.

بخش نظردهی بسته شده است..