تشبیه رئیس‌جمهور به «عمر سعد» توسط رسایی!

no-thumbs

خرداد: دلواپسی‌های هسته‌ای با تجمع روز سه شنبه مقابل ساختمان مجلس اندکی بیش از قبل اوج گرفت. خصوصا آنکه این اولین حرکت جدی مخالفان مذاکرات بعد از توافق وین بود. مخالفانی که دیگر هیچ ابایی ندارند که بگویند برجام باید لغو شود. تجمع روز سه شنبه مقابل مجلس اما نشانه‌هایی داشت که نه تنها برای موضوع هسته‌...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یزدی نیوزچندی پیش که طیف دلواپسان هسته‌ای اولین تجمع خود را برابر بهارستان بعد از توافق وین برگزار کرده بودند، غلامعلی جعفرزاده از نمایندگان نزدیک به اصلاح‌طلبان گفته بود که این حرکت‌ها با تحریک برخی از افراد داخل مجلس سازماندهی می‌شود. او به صراحت تاکید کرده بود که این افراد با هدایت برخی از نمایندگان مقابل مجلس تجمع و علیه توافق هسته‌ای اقدام می‌کنند. غلامعلی جعفرزاده حتی تاکید کرده بود که پوسترهای تجمع‌کنندگان نیز با هماهنگی طیف نمایندگان مخالف توافق تهیه و توزیع شده است. با این وجود تجمع روز سه شنبه از برخی جهات قدری متفاوت از تجمعات قبلی بود.

 

اعضای کمیسیون برجام در تجمع مخالفان 

اولین مورد قابل توجه در این تجمع حضور دو تن از اعضای کمیسیون برجام میان تجمع‌کنندگان بود. گویا مهرداد بذرپاش و سید محمود نبویان نه تنها هیچ ابایی ندارند که گارد مخالفت خود با توافق هسته‌ای را به نمایش بگذارند بلکه برای نشان دادن موضع واقعی خود تا جایی که بتوانند از هیچ تلاشی رویگردان نیستند. حضور دیروز آنها در بین تجمع‌کنندگان می‌تواند پیام روشنی برای دولت باشد که این طیف از نمایندگان که هم اکنون اکثریت کمیسیون برجام را هم در دست گرفته‌اند، هر کاری برای رد کردن آن و ضربه به توافق هسته‌ای انجام خواهند داد. هر چند نمایندگانی چون مهرداد بذرپاش و سید محمود نبویان پیش از این نیز به صریح‌ترین شکل ممکن موضع هسته‌ای خود را معلوم کرده بودند اما فعال شدن آنها در قالب اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام قدری می‌تواند قدرت مانور آنها را افزایش دهد. این اتفاقا همان چیزی است که طیف مخالفان توافق قصد داشت از قبضه کردن کمیسیون ویژه به دست بیاورد. آنها می‌دانستند که این مجموعه پیش از هر چیز یک تریبون بلند برای بیان نظرات و بلند کردن تابلوی مخالفتشان با توافق هسته‌ای است. حالا با حضور روز سه شنبه بذرپاش و نبویان در جمع مخالفان برجام به نظر می‌رسد آنها در همین قدم‌های ابتدایی گارد خود را برای شروع دور جدیدی از درگیری‌ها و اختلافات بر سر مساله هسته‌ای به رخ دولت و هواداران دولت می‌کشند.

 

روایت مخالفان از دولت و مجلس «بی‌غیرت» و «دروغگو»

مخالفان توافق اصلا ابایی ندارند تا توافق هسته‌ای را با قرار اداد ۱۹۱۹ و به تبع آن دولت حسن روحانی را با دولت وثوق‌الدوله مقایسه کنند. در تجمعات اخیر پلاکاردی که در آن نوشته شده «یک نماینده انقلابی قرارداد ۱۹۱۹ را لغو کرد. آیا اکنون هم نماینده‌ای انقلابی وجود دارد؟» بارها در مقابل مجلس بالا رفته است. پلاکارد «نماینده ملت، بصیرت بصیرت» هم در تجمع روز سه شنبه دلواپسان رونمایی شد. اما حمله این طیف به دولتی‌ها و جریان نمایندگان رقیب به همینجا محدود نشد. حمید رسایی مهمترین سخنران تجمع روز سه شنبه مخالفان توافق مقابل مجلس بود. حمید رسایی در سخنان خود حملات تندی علیه دولت و موافقان برجام انجام داد. او خطاب به جمعیت گفت: «شاید حرکت امروز شما عبور از خطوط بنفش باشد اما شما برای دفاع از خط قرمز نظام که با خون شهدا رنگین شده، جمع شده‌اید.» این عضو جبهه پایداری خطاب به دانشجویان تصریح کرد: «تردید نکنید که اگر تیم حاکم یعنی آقایان روحانی و لاریجانی می‌دانستند که آمدن لایحه برجام در مجلس رای اعتماد به دنبال دارد، تا به حال صد بار لایحه برجام را به مجلس آورده بودند.»

 

اما یک قسمت از صحبت‌های او بیشتر از جاهای دیگر جای تامل دارد. آنجا که  خطاب به دولت گفت: «شما در بحت توافق هسته‌ای به مردم دروغ می‌گویید تا بتوانید رای جمع کنید والله شما رنگ گندم ری را نخواهید دید.» این جمله حمید رسایی به صورت مشخص تشبیه رئیس‌جمهوری به عمر بن سعد است. 

 

ماجرای «گندم ری» ماجرای گفت وگوی معروف بین سید الشهدا و عمر بن سعد پیش از واقعه عاشورا است. جایی که حضرت امام حسین (ع) سعی می‌کند با گفت‌وگو عمر بن سعد را از نبرد منصرف کند. اما فرمانده لشکر یزید در پاسخ به پیشنهاد فرمانداری «ری» در صورت جنگ با امام حسین(ع) اشاره می‌کند و در نهایت امام حسین (ع) در پاسخ به او می‌گوید که «تو از گندم ری نخواهی خورد.» جمله‌ای که دیروز حمید رسایی آن را خطاب به رئیس‌جمهوری به کار برد و بعید است یک فرد روحانی و حوزوی چون حمید رسایی متوجه جمله‌ای که گفته نبوده باشد. خصوصا اینکه این یک جمله بسیار معروف در روایات مذهبی است. با این توصیف کنایه تند روز سه شنبه حمید رسایی به رئیس‌جمهوری را باید حکایت از جدی‌بودن تحرکات مخالفان توافق برای زمین‌زذن تلاش‌های ۲۳ ماهه دولت در مسیر مذاکرات دانست.

بخش نظردهی بسته شده است..