مصرف سالانه 27 هزار تن سموم کشاورزی در ایران

ابتلای سالانه ۳۴ هزار نفر به سرطان

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی در همایش مهندسی ژنتیک گفت: سالانه 27 هزار تن سموم کشاورزی در کشور مصرف می شود که سهم هر فرد از این میزان,400 گرم می باشد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد; مسعود توحید فر خاطر نشان کرد: کاهش محصولات کشاورزی در جهان توسط آفات,به طور میانگین ۱۴ تا ۲۵ درصد برآورد شده است که متاسفانه استفاده از سموم کشاورزی به عنوان رایج ترین راه جلوگیری از این خسارت شناخته می شود..

این دانشیار دانشگاه پیرامون کاهش مصرف سموم کشاورزی و سرطان با کشت محصولات تراریخته گفت: سرطان,سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماریهای قلبی و تصادفات در ایران محسوب می شود به طوری که تعداد مبتلایان به سرطان در ایران,سالانه ۷۰ هزار نفر برآورد شده که یک سوم آن یعنی ۳۴ هزار نفر,بر اثر سموم شیمیایی به این بیماری مبتلا می شوند.

توحیدی فر با اشاره به اینکه سیستم نظارتی دقیقی بر روی محصولات کشت گلخانه ای در کشور وجود ندارد, تصریح کرد: میزان سم مورد استفاده در گوجه فرنگی و خیار گلخانه ای بیش از ۳۰ برابر حد مجاز می باشد و استفاده از این سموم, علاوه بر تاثیرات منفی بر سلامت انسان,باعث آلودگی زیست محیطی نیز می گردد.

وی افزود: استفاده از محصولات ارگانیک,علاوه بر کاهش عملکرد با چالش هایی همچون گران بودن,تولید و عرضه محدود و فقدان زمینهای بکر همراه است و یکی از فناوری هایی که با تکیه بر آن می توان ضمن رفع خسارت های کاهش محصول ناشی از آفات,محصولات سالم عاری از بقایای سموم کشاورزی را تولید کرد,فناوری مهندسی ژنتیک است که منجر به تولید محصولات تراریخته می شود.

وی خاطر نشان کرد: این محصولات,قبل از ورود به بازار عرضه از لحاظ ایمنی مورد ارزیابی  قرار گرفته و جای نگرانی برای مصرف این محصولات باقی نمی ماند و چنانچه پیش بینی شده است که در دهه آینده با کشت محصولات تراریخته,تعداد گرسنگان جهان به نصف میزان کنونی کاهش می یابد.

توحید فر تصریح کرد: محصولات تراریخته به لحاظ ترکیبات مواد غذایی,ویتامین ها و عناصر با محصولات ارگانیک تفاوتی نداشته و تنها مقاومت آنها در مقابل آفات افزایش می یابد و این محصولات توانایی سیر نمودن ۳۰ میلیون نفر را در سراسر دنیا دارند.

 

بخش نظردهی بسته شده است..