دانشگاه یزد در جمع ۱۴ دانشگاه برتر کشور براساس رتبه‌بندی «گرین‌متریک»

رئیس دانشگاه یزد ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای قرار گرفتن این دانشگاه در بین هشت دانشگاه جامع برتر کشور براساس نتایج نظام رتبه‌بندی جهانی ISC، از ارتقای جایگاه این دانشگاه به رتبه چهاردهم دانشگاه‌های کشور براساس نظام رتبه‌بندی «گرین متریک» خبر داد.

دکتر «قاسم بریدلقمانی» در جمع خبرنگاران به کسب دستاوردی دیگر برای این دانشگاه اشاره و تصریح کرد: دانشگاه یزد براساس گزارش رتبه‌بندی جهانی دانشگاهی «گرین‌متریک» در سال ۲۰۲۰ میلادی که در ارتباط با محیط زیست و توسعه پایدار با ارزیابی شش شاخص کلیدی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی پژوهشی انجام شد، با چهار پله صعود نسبت به سال گذشته، رتبه چهاردهم در بین ۴۱ دانشگاه ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی را کسب کرد.

وی نکته حائز اهمیت در رتبه کسب شده توسط این دانشگاه را قرار گرفتن دانشگاه یزد بالاتر از برخی دانشگاه‌های بزرگ کشور مانند دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس، شریف، خوارزمی و دانشگاه تبریز ذکر کرد و گفت: «گرین‌متریک» از شش شاخص کلیدی مکان و زیرساخت، سیاست‌های انرژی و تغییرات اقلیمی، مدیریت پسماند، آب، حمل و نقل و آموزش و پژوهش در این رتبه‌بندی استفاده کرده است.

رئیس دانشگاه یزد از جمله اقدامات صورت گرفته در این دانشگاه برای کسب این جایگاه را استفاده از پساب تصفیه شده خوابگاه‌های دانشجویی جهت آبیاری فضای سبز، تهیه کود کمپوست از برگ‌های خزان فضای سبز دانشگاه و نیز پیگیری ایجاد مهمانسرای سبز دانشگاه با به حداقل رساندن مصرف انرژی برشمرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قرار گرفتن این دانشگاه در بین هشت دانشگاه جامع برتر کشور براساس نتایج نظام رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۰، از آن به عنوان یک دستاوردی تاریخی برای جامعه علمی استان یزد یاد کرد و گفت: در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۰ جمعاً تعداد دو هزار و ۱۸۲ دانشگاه از ۱۰۲ کشور جهان حضور داشتند که از ایران تعداد ۴۶ دانشگاه حضور داشتند.

وی با بیان این که ۲۴ دانشگاه از میان دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این نظرسنجی دانشگاه‌های جامع کشور بودند، گفت: دانشگاه یزد در حالی این جایگاه را برای اولین بار کسب کرد که در سال ۲۰۱۹ میلادی رتبه سیزدهم و سال قبل از آن نیز رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده بود.

رئیس دانشگاه یزد همچنین به نتایج نظام رتبه‌بندی لایدن برای معرفی دانشگاه‌های برتر دنیا در سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره و بیان کرد: دانشگاه یزد برای اولین بار از میان ۳۶ دانشگاه منتخب از کشورمان، در جمع ۱۱۷۶ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.

وی گفت: البته دانشگاه در برخی از شاخص‌های این رتبه‌بندی جایگاه خوبی را کسب کرد که از ان جمله می‌توان به رتبه اول دانشگاه‌های کشور در دسترسی آزاد به انتشارات یا رتبه سوم همکاری‌های علمی بین‌المللی را ذکر کرد.

بریدلقمانی در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته در جهت ارتقای جایگاه دانشگاه یزد در نظام‌های رتبه‌بندی معتبر دنیا اشاره کرد و گفت: همواره یکی از ضعف‌هایی که در این باره مطرح می‌شد، ضعف در ارائه آمارها و خوداظهاری دانشگاه به این نظام‌ها بود که در همین رابطه ابتدائاً اقدام به ساماندهی بانک اطلاعاتی دانشگاه در موضوعات مختلف شد و در ادامه نیز ضمن استخراج شاخص‌های مهم در ارتقای دانشگاه، موارد را به دانشکده‌ها و اعضای هیات علمی دانشگاه اعلام کردیم.

وی ادامه داد: برخلاف برخی از دانشگاه‌ها، اعضای هیات علمی دانشگاه از همان ابتدای فعالیت در دانشگاه یزد درگیر موضوع ارتقای جایگاه دانشگاه می‌شوند و هر ساله میزان تاثیرگذاری آنها در این مقوله ارزیابی و به آنها اعلام می‌شود.

وی با اشاره به مشوق‌های در نظر گرفته شده در این خصوص، تصریح کرد: معتقدیم که آیین‌نامه گرند اعضای هیات علمی دانشگاه یزد از بهترین‌های در بین دانشگاه‌های کشور است، ضمن این که جوایز دانشگاه به پژوهشگران برتر و سرآمدان علمی خود به لحاظ اندازه، جزو دانشگاه‌های بسیار خوب کشور است.

دکتر بریدلقمانی همچنین از سیاست‌گذاری خوب دانشگاه در زمینه آیین‌نامه‌های ترفیع، ارتقا و تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی خبر داد و در ادامه گفت: امروز پردیس‌های فناوری جزو لاینکف دانشگاه‌های نسل سه و چهار یعنی دانشگاه‌های کارآفرین هستند و دانشگاه یزد نیز در همین راستا تاکنون دو پردیس فناوری را ایجاد کرده و ایجاد یک پردیس دیگر را در دستور کار دارد.

وی در این رابطه افزود: هیات امناء دانشگاه نیز در این زمینه اختصاص ۲۵ هکتار از زمین‌های دانشگاه که اکنون قریب به ۳۶۰ هکتار مساحت دارد، را برای توسعه پردیس‌های فناوری دانشگاه مصوب کرده است.

رئیس دانشگاه یزد تاکید کرد: جدا از این که دانشگاه چه جایگاهی را در رتیه‌بندی‌های جهانی کسب می‌کند، تبدیل شدن دانشگاه به یک دانشگاه کارآفرین که مشکلات جامعه را در سطح منطقه‌ای و ملی مرتفع می‌سازد، از اهداف مهم دانشگاه یزد است و در این مسیر نیز ثابت قدم هستیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این زمینه نیز الگوی بسیار خوبی در کشور داریم و بر این باوریم که می‌توانیم همانند صنایع نظامی که با تکیه بر ظرفیت‌های بومی و دانش داخلی به پیشرفت قابل ملاحظه‌ای دست یابد، دانشگاه نیز می‌تواند ضمن حفظ جایگاه خود، برای ارتقا و بهبود آن تلاش و همت کند.

بریدلقمانی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به اقدامات خوب دانشگاه یزد در جهت پیوند با صنعت، عنوان کرد: شاید در گذشته صنعت کشورمان بیشتر صنعت مونتاژ بود و به سادگی تکنولوژی‌های مورد نیاز خود را از خارج کشور وارد می‌کرد ولی اکنون که اتکای صنعت به تکنولوژی و دانش بومی سوق یافته، قطعاً شاهد استقبال بیشتر این بخش برای ارتباط با دانشگاه خواهیم بود.

در این نشست خبری دکتر «حسین افراسیابی» مشاور رئیس و مدیر حوزه ریاست دانشگاه و نیز دکتر«محمدعلی حداد» مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه توضیحاتی را پیرامون فعالیت حوزه‌های مربوطه ارائه کردند.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..